İslam evrim ile ne boyutta çelişir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bence bizi şeytan yarattı.

İşte burada olaya kuranın öznelliği giriyor. Bu ayet çok farklı yorumlanabilir ki yorumlanıyor. Sonsuz kudrete sahip Allah daha net anlamamızı sağlayabilirdi bence.

Kurandaki birçok ayetten herkes farklı anlam çıkarabiliyor. Her çevirideki anlam farklı. Anlatımlar net değil. Dediğiniz gibi sonsuz gücü ve aklı olan bir Allah'ın yapacapı bir iş değil.

Konuyla alakasını söylersen mesut olurum.

Alakası yok ama adam fikrini beyan etmiş.

Kurandaki birçok ayetten herkes farklı anlam çıkarabiliyor. Her çevirideki anlam farklı. Anlatımlar net değil. Dediğiniz gibi sonsuz gücü ve aklı olan bir Allah'ın yapacapı bir iş değil.

Çevirinin farklı olması yaratıcının suçumu oldu Türkçeyi o bulmadığına göre çeviri yanlışlığını ona yüklemek çok mantıksız.

Evet öyledir. Tek hücreliden evrilmesinden ziyada canlıların birden ortaya çıkması çok ilginçtir.
Hayır fiziksel bir patlama yok bu tek çeşitlilikten çok çeşitliliğe geçiş ama şu bir gerçek çi aslında farklı türler son 500 milyon yılda ortaya çıkıyor. Büyük bir canlı çeşitliliği başlıyor.

Nasıl yok göktenmi indi o insana evrenin sürekli geniştlediği o zaman.

Kuran zaten bigbangi reddediyor. Evrenin genişlediğinin yazması (bigbangi anlatan herhangi bir cümle) bir mucize veya kuranı Allah'ın yazdığının kanıtı değil. Neden anlatamıyorum yarım saattir?

Kuran zaten bigbangi reddediyor. Evrenin genişlediğinin yazması (bigbangi anlatan herhangi bir cümle) bir mucize veya kuranı Allah'ın yazdığının kanıtı değil. Neden anlatamıyorum yarım saattir?

Hocam ben burada yarım saatdir kuranı Allah'ın yazdığınımı anlatıyorum sizce?

Ben fiziksel patlama demedim zaten. Canlı çeşitliliği birden artış gösterdi. Bu tek hücreliden evrilmeyle alakalı bir şey değil.
Kaynak Wiki;

Dünya'daki canlı çeşitliliği mikroskobik boyuttaki tek hücreli canlılardan öteye geçememiştir. Fakat 542 milyon yıl öncesinden itibaren canlı çeşitliliğinde hızla bir artış yaşanmaya başlamıştır. Öyle ki 542 milyon yıl önce başlayan bu hızlı süreç sırasında gezegende bitkiler, hayvanlar ve mantarlar gibi gözle görülebilir çok hücreli canlı türleri ortaya çıkmıştır ve 542 milyon yılda —yani Dünya tarihinin yaklaşık %12'lik bir zaman diliminde— bu canlılık günümüz haline kadar evrimleşmiştir. Kambriyen'in başlangıcından sonraki 20 milyon yıl (Dünya tarihinin %0.4'ü) içerisinde günümüzdeki filumların (hayvan şubelerinin) neredeyse hepsi bu kısa zaman diliminde ortaya çıkmıştır.[1][2]

Burada şu sorulabilir?
- Neden böyle bir patlama yaşandı bir anda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…