İslam ve Bilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabii ki de ülke şeriat ile yönetilmez. Bir ülkenin din ile yönetilmesi için toplumun dini anlaması ve bilmesi gereklidir. Bizim geri kalmamızın temel sebebi insanların inandıkları dinler değil, geri kafalı bir toplum olmaktan kaynaklanır. Eğer önünüzdeki insanlara bakarsanız, aile üç yaşındaki çocuğuna takır takır akıllı telefon kullanmasını öğretiyor. Çocuğumuz da her şeyini telefondan halledebildiği için hazırcı oluyor, düşünemez oluyor. Ülkemizin %80' i matematik-1 olarak adlandırdığımız dersi yapamaz. Çünkü bu ülkede sorunlar çözülmüyor, sadece askıya alınıyor. Her sınıfta F@tih tahtalarının olması sizce iyi bir şey mi? Siz buna inanıyor musunuz mesela?
Velhasıl kelam, toplumumuzu işgal eden inanışlar, ahlak ve türevleri değildir. İnsanımızın egosu ve hazırcılığıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaynak belirtmeden ayet var şu var bu var demek yerine kaynak belirtiniz.
Bunlar ayet değil hadis-i şerif ayrıca ayetlerin kaynağı Kurandır.

Dipçe: Ülkemiz bir İslam ülkesi değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur.
Aksini iddia etmedim imzamı okursanız görürsünüz Cumhuriyet yazısını. İslam ülkesi derken çoğunluğun Müslüman olmasından ötürü dedim.

Ben her daim bilimin yolundan giderim.
İslam'da öyle fakat ne yazık ki Müslümanlar yanlış yoldan gidiyor.

Din olsa da olur olmasa da. Ahlak önemli olan yegane şeydir. Ahlaklı insanlar ülkeyi gelistirecektir. Isterse dindar ahlakli isterse agnostik ahlakli olsun.
İslam Ahlakını araştır derim.

İslam tarihini 2'ye ayır. İmam Gazali öncesi ve sonrası. Araplar imam Gazali'ye kadar nasıl bir medeniyetmiş, İmam Gazali'den sonra ne hale gelmişler bir araştır. Bu konuda okuman gereken kitapları gidip Müslüman yazarlardan okuma hepsi taraflı olacak ve gerçeği yansıtmayacaktır.

Buraya gelip yorum yapmışsın, bu yazdıkların sadece senin yorumundur. Gerçeği yansıtmaz, yansıttığı da değişkenlere dayanarak kanıtlanamadı. Eğer bu alanla ilgili gerçekten bilgi sahibi olmak istiyor isen yukarıda yazdığım tarihsel ayrıma yoğunlaş.

Din ile bilim birbirine katılmamalı ikiside farklı şeyler burada hiç bir din size gelip de araştırmayın, okumayın demiyor. Bunu uyduran o yobazlar yok mu para için insanları kandırma sanatı... elime verseler 1 günlüğüne ne olurdu sanki. Neyse Din doğru kullanıldığı takdir de zararı olmaz faydası olur, her şeyin fazlası zararlıdır sadece Din vb. değil.

@Mr. J çok doğru demişsiniz, her insan sizin gibi dinsiz ve ahlaklı olmalı (!)

Mesela Türklerin dünyaya hakim olduğu zamanın Osmanlı'ya denk gelmesi. Osmanlı'nın Şeriat (Allah'ın kanunları) ile yönetilmesi filan bunlar hep tesadüfi şeyler.

"Oku!" kelamıyla başlayan bir dinin bilimle, öğrenmeyle ne alakası var? Haklısınız tabi.

Beni aydınlattınız. Ben de bundan sonra bilimin yolundan gidiyorum deyip pamukta yetiştirdiğim fasulyeye tapacağım.

Bu konuda kendi görüşümü ve tecrübemi sunmak istiyorum. İslamı iyi anlamak istiyorsanız. Düşünün ki siz okula başlıyorsunuz. Önce ilk okul, sonra orta okul, sonra lise ve en son olarak üniversiteden mezun olmanız gerekir. Sırasıyla baştan sona kadar okumalısınız. Daha 7 yaşındayken üniversite mezun olmanız imkansız. Allah önce Tevratı indirdi. Çünkü düşün ki o ilk okul. Sonra Zebur indi, düşün ki o orta okul. Sonra İncil indi düşün ki o lise. Sonra Kuranı Kerim indi ve o mezuniyet kitabınızdır. Bakara suresini açtığınızda neden sürekli yahudi ve İsrail oğullarından bahsettiğini anlamak istiyorsanız. Okumaya önce Tevrattan başlamalısınız. Dinimiz ilime önem vermiştir. Ben hepsini okudum ve bitirdiğimde tüylerim diken diken oldu. Emin olun ki ilk söyleyeceğiniz şey Kelime-i Şehadet olacaktır.

Biriniz dinsiz olun, biriniz de günde 9 vakit namaz kılın! Sonra gelin burada böyle tartışmalara girin. Aynen böyle kurtaracaksınız ülkeyi.

Tarih bilgin o kadar kıt ki, sana ne anlatsam anlayamayacaksın.

Türklerin dünyaya hakim olduğu zaman dediğinde Timur İmparatorluğu gelip Osmanlı'ya ne yaptı ? 20 Temmuz 1402, fetret devrini başlatan Ankara Savaşı.

Osmanlı'da Ordu devşirmelerden oluşur, Devlet adamlarının çoğu yine devşirmelerdir, onların çocuklarıdır. Osmanlı'da Türk olan tek şey gariban köylü ve çiftçilerdi. Ticaret ise gayrimüslimlerden sorulurdu. Padişahların kaç tanesinin Validesi Türk'tür bilir misin?

Timur İmparatorluğu Türk devletidir ve döneminde Osmanlı'dan Çok daha Türk'tür. Resmî dilini Osmanlı gibi Arapçayı , Farsçayı , Türkçeyi harmanlayıp adına Osmanlıca dememiş Uygur Türkçesini ve Farsçayı ayrı ayrı resmî dil olarak kullanmıştır.

Bakıyorum yaşın maksimum 17 ama bilmediğin halt yok, her konunun altındasın özellikle de siyasi meselelerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu çok sert ve kırıcı olmuş. Milleti Timur - Osmanlı diye kırdırmayalım.

İkiside Türk, ikiside Türk tarihine çok güzel başarılar katmış devlet.

Bir başka konuda, münasebetsizin biri vardı. @Magnatecth ondan yola çıkarak yazdı sanırsam.

Ayrıca İslam ve bilim, Hristiyanlık ve bilim diye bir şey yoktur.

Müslüman Bilim adamı, Hristiyan bilim adamı vardır.

Eski zamanlarda hem din, hem bilim ile ilgilenen insanlar vardı, zira bilenlerin sayısı azdı. Bu nedenle insanlar kendini çoklu geliştiriyordu.

O yüzden önemli olan dini doğru yaşamak. Bilim zaten insanlığın çıkarına kullanılırsa faydalıdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…