İslam'da evrim var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biliyorsunuz ki evrim kanıtlanmış bilimsel gerçektir. Peki İslam evrimle çelişir mi? Bu konuda araştırmalar yaptım fakat tatmin edici bir cevap alamadım.
Evrim İslam ile çelişmez, çünkü İslamda Allah tam olarak ne sürede, hangi şekillerde veya kaç türde canlıları yarattığını tam olarak açıklamıyor.

Şimdi; Evrimin temellerini atan önemli şahsiyetlerden bir kaçı, Gazali, Farabi, İbn Haldun... Bu kişiler müslüman buraya kadar okey?

Ve Evrime körü körüne bağlanamazsın eğer bilimsel olmak istiyorsan. Hiçbir doğa kanunu sonsuza kadar kesin var olamaz. Kanunları biz uyduruyoruz, hesap kitap yapabilmek için mutlak doğru kabul ediyoruz:) Örneğin "Atom" ne demek? Bölünemez parça. Komik değil mi?

Evrime dönelim. Bir domates fidesini toprağa ektiğinde hemen domates veriyor mu? Hayır. İlk önce büyüyor, çiçek açıyor ve domates veriyor. Yani Allah c.c isterse bir olayı anında oluşturabiliyor, isterse de zaman ile geliştirebiliyor.

Kuran-i kerim çok ilginç bir kitap. Hem o kadar netki emirleri doğrudan anlıyorsun, ama kimi bilgiler o kadar derin anlamlı ki tek ayete onlarca kitap yazılıyor.
İlk insan. Kuranda açıkça belirtilmiş. Hz. Adem ne maymundan ne de başka şeyden türetildi diye kanıt yok. Varsa ya da şüphe varsa yorumlayalım.
İnsan maymundan türememiştir. Sadece fosillerin DNA larını inceleyerek aynı atadan geldiğimizi düşünüyoruz. Senin DNA'n kuzenin ile benzer diye kuzeninden mi türedin sen? Tabiki de hayır..

Bütün yazılarınız için teşekkür ederim. Cuma namazını öğrenmeye başlayacağım şuandan itibaren. Vaktinizi bana ayırdığınız için teşekkür ederim.

Gece Teheccüd namazını dene 2 rekattı galiba. Bir karanlıkta otur düşün, sureleri okurken kafanda canlandır, terleyince bir insan nasıl gül kokar İslam dini sadece görevden ibaret değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dinin çekip bükülmesini sevmiyorum.

Ayrıca evrim bilimsel olarak kesin kanıtlanmış bir teori değildir. Halen şüpheler vardır. Bu konuda tam anlamıyla kesin hiçbir delile ulaşılamamıştır, incelemeler halen sürmektedir.

İslam'a göre ilk insan Hz. Adem'dir. Öncesinde herhangi bir evrimsel süreç yoktur, Allah tarafından topraktan yaratılıp ruh üflenmiştir. Vardır diyen Kur'an'ı okumamıştır.

"Hani rabbin meleklere demişti ki: “Ben şekillenebilir özlü balçıktan, (şekil verilip) kurutulmuş çamurdan bir insan yaratacağım” demişti."

(Hicr Suresi 28. Ayet. / Diyanet İşleri Başkanlığı Meali)

"O yarattığı her şeyi güzel yapmış ve ilk başta insanı çamurdan yaratmıştır."

"Sonra onun neslini önemsenmeyen bir suyun özünden yaratıp sürdürmüştür."

"Sonra ona düzgün bir şekil vermiş ve ruhundan ona üflemiş; sizi kulak, göz ve gönüllerle donatmıştır. Ne kadar da az şükrediyorsunuz!"

(Secde Suresi, 7-8-9. ayetler / Diyanet İşleri Başkanlığı Meali)

Aşağıdaki ayetin mealine bakıldığında, en azından benim anladığım kadarıyla daha önce insan veya öncülü yer yüzünde yok. "yaratacağım" ifadesiyle yeni bir türün yani insanın yaratılacağı söylenmiş.

"Hani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu."

(Bakara Suresi - 30 . Ayet / Diyanet İşleri Başkanlığı Meali)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı