Dinin çekip bükülmesini sevmiyorum.
Ayrıca evrim bilimsel olarak kesin kanıtlanmış bir teori değildir. Halen şüpheler vardır. Bu konuda tam anlamıyla kesin hiçbir delile ulaşılamamıştır, incelemeler halen sürmektedir.
İslam'a göre ilk insan Hz. Adem'dir. Öncesinde herhangi bir evrimsel süreç yoktur, Allah tarafından topraktan yaratılıp ruh üflenmiştir. Vardır diyen Kur'an'ı okumamıştır.
"Hani rabbin meleklere demişti ki: “Ben şekillenebilir özlü balçıktan, (şekil verilip) kurutulmuş çamurdan bir insan yaratacağım” demişti."
(Hicr Suresi 28. Ayet. / Diyanet İşleri Başkanlığı Meali)
"O yarattığı her şeyi güzel yapmış ve ilk başta insanı çamurdan yaratmıştır."
"Sonra onun neslini önemsenmeyen bir suyun özünden yaratıp sürdürmüştür."
"Sonra ona düzgün bir şekil vermiş ve ruhundan ona üflemiş; sizi kulak, göz ve gönüllerle donatmıştır. Ne kadar da az şükrediyorsunuz!"
(Secde Suresi, 7-8-9. ayetler / Diyanet İşleri Başkanlığı Meali)
Aşağıdaki ayetin mealine bakıldığında, en azından benim anladığım kadarıyla daha önce insan veya öncülü yer yüzünde yok. "yaratacağım" ifadesiyle yeni bir türün yani insanın yaratılacağı söylenmiş.
"Hani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu."
(Bakara Suresi - 30 . Ayet / Diyanet İşleri Başkanlığı Meali)