İslam'da evrim var mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sadece İslam ile değil yaratıcı karşı geldiği için diğer dinler ile de çelişir.

Müslümanım ve evrimin Müslümanlık ile çeliştiği konusunda net bir bilgim yok çelişmiyor gibiler, çelişiyorsa bile evrimi daha gerçek ve olası buluyorum. Bizde evrime karşı ön yargının da insanlar maymundan geldi diye saçma bir şey ile oluşturduklarına inanıyorum. Kısacası evrim bence vardır. Ve bu konuda bir çok bilgiyi daha net öğrenmek için Evrim Ağacın'a bakabilirsiniz cidden çok faydalı yazıları var. Buradan öğrendiklerim ile konuşabiliyorum. Adem ve Havva olayında da bizim tasvir edemediğimizi düşünüyorum.
Evrim - Evrim Ağacı

Çelişir. Adem ve havva durumda zaten çelişiyor. Yanlış bilmiyorsam topraktan yaratılma olayı var evrimde bu kabul edilemez. Bunun yanında teori, insanlaşmanın dünyanın farklı noktalarında, aynı anda olabileceğini söylüyor. O zaman Havva ve Ademi nasıl açıklayacaksın? Bir taraf topraktan yarattık diyor öteki taraf sudan çıktık diyor. Nasıl olacak bu iş?

Teori olduğu için kesin bir şey değildir evrim. Destekleri olduğu da bir gerçek. Zamanla ilerleme görülüyor.

Din konuları ise genelde bilim ile barışmaz. Çok efsanevi olaylar yaşanmış ve çok efsanevi yaratış şekillerinden bahsedilir. Bunlar binlerce yıldır hiçbir kanıt veya delil içermez. Ortaya atıldığı gibi kalmıştır.

Kısacası; evet, bence çelişiyor. Birbirine çok zıt iki şey. Biri mantık ve kanıta dayalı, diğeri ise kayıtsız ve şartsız inanç istiyor.

Topraktaki tüm elementlerin insan vücudunda da olduğunu biliyor muydun?

İslam, gerçekle çelişmez.
Bu lafın hiçbir mantıklı yanı yok. Tarafsız bakış açısı olan bir insan bunu söylemez, söyleyemez en başta. Körü körüne söylenmiş bir söz. Savunduğunuzu da değersizleştirirsiniz bu tarz bir yorumla.

Topraktaki tüm elementlerin insan vücudunda da olduğunu biliyor muydun?

Bu gezegende yaşayan ve bu gezegende oluşmuş her canlıda olması normal değil mi zaten?

Bir gün kesin olarak neyin ne olduğunu anlarız ama hangi güne gelir onu ben de bilmiyorum.

Ben de merak ediyorum hangisi doğru diye.

Dini Kur'an'dan değil YouTube'daki yandan yemiş filozoflardan öğreniyorlar hocam. Gerçek ilahiyatcılara bile bakmıyorlar.
Bariz bir şekilde evrim ile İslam uyuşmazken, sırf başkalarına hoş gözükmek için veya bakın bizim de dini görüş olarak ortak yanımız var şeklinde yapılan bu hareketler boş hocam. Herkesin görüşü ve inancı kendisine.

Ben bir Müslüman'ım ve görüşümün uyuşmadığı kimselere kendimi kabullendirmek için dinimi bozmuyorum, dinde olmayan şeyleri olmuş gibi söyleyip Allah'ın kelamını bozmaya kalkışmıyorum. Kabullenen dini olduğu haliyle ve gerçek hakikatleri ile kabullenmeli.

Doğru olmak lazım. Her şey ayetler ve hadisler ile sabit görülüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…