İşlem hızını arttırma önerisi

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhaba sosyal. Ben son sınıf MF öğrencisiyim. Bizde matematik ağırlıklı olduğu için işlem hızını arttırmam gerekiyor. Bunun adına Antrenmanlarla Matematik 1 kitabını alıp bitirmiştim ikinci dönemde. İşlem hızıma etkisi oldu fakat hala kendimi eksik hissediyorum

Sınıfımızdaki bazı arkadaşlar 1 dakikada çözerken ben 5 dakikada çözüyorum. Sınavlara çalışmıyordum. Sadece dersi dinliyordum. Bu çalışma faktörünün de etkisi var mıdır acaba?

İşlem hızımı ve diğer derslerde hızımı arttıracak tavsiyeleriniz veya hız arttıracak kitap öneriniz varsa alabilirim. İyi Sosyaller.

1 dakikada çözen arkadaşların büyük ihtimal sorunun çoğunu aklından çözüyor.

-Matematikle çok alakası yok ama paragraf çöz. Okuduğunu anlama kapasiteni arttırır. Günde 50 tane çözsen yeterlidir. Bunu yaparsan emin ol farkı büyük ölçüde hissedeceksin.

-Temel konulara çok iyi hakim ol, bol bol problem çöz.

-Bol bol soru çözmelisin. Günde en az 200 soru sadece matematik. Konulara hakim olursun, zaten bir konuda çoğu sorunun çözümü birbirine yakın. Elin alışırsa takır takır çözersin.

-Basit işlemleri aklından yapmaya zorla kendini. Bu şekilde elinle yazana kadar aklından işlemleri bitirmiş oluyorsun.

-Soruları okumaya başladığın anda kafandan nasıl çözeceğini planlamaya başla. Yani soru bittiğinde düşünme, soruyu çözerken kilit noktaları yaz bir kenara. Bu sayede süre kazanmış olursun.

@Silinen üye ben 1 aydır doğru düzgün çalışmıyorum. Corona psikolojimi fena bozdu hocam.

Günlük 30 paragraf çözüyordum. 2 paragraf kitabı bitirdim. Fakat bu pek etki yaratmadı. Paragraf netlerimi arttırdı sadece. 6 ayda 2 netten 26 nete çıktım. İlk paragraf denemem fiyaskoydu.

Matematikte şu an 9-10 net yapıyorum. Perşembe günü de dershaneye gideceğim. Aktif olarak perşembe gününde çalışacağım.

Fakat günde 200 matematik ve 50 paragraf beni aşmaz mı? Kolay bırakan birisiyim. Teknolojik aletlerden de soyutlanmam zor. Bu Forumda bile saatlerim gidiyor. Bırakma kararı almama rağmen hala buradayım.

Turlama taktiği uyguluyorım. İlk 15 soru ve son 10 soruyu çözüp fene geçiyorum. Bundan zamanım oluyor.

Antrenmanlarla Matematik 1 kitabının hepsini neredeyse kafamdan yaptım. İşlem az kullandım.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Dershane ile umarım oturabilirim.

Hız istiyorsan 200 matematiği çözeceksin :) En azından hızlanana kadar. Zaten 1 ay çözsen 6000 soru yapıyor ve epey hız kazanırsın. Pes etmeden düzenli 2 hafta çözsen dediğim kadarını alışırsın. Özellikle MF öğrencisiysen teknolojik aletlerden ve mümkünse Sosyal'den soyutlaman gerekiyor. En azından bu sene için. İnan ki hiçbir şey kaybetmezsin. Önündeki süreç o kadar çabuk geçecek ki "Ne çabuk geçti bir sene" diyeceksin. Bu yüzden her anını değerlendir. Bıkma, pes etme, çalış.

@Silinen üye haklısınız. 1 sene için değer. Şimdi bırakma sürecim de zor olacak. Acaba 1 senelik ban mı istesem diye düşünüyorum. Ama buraya sormam gereken sorular olacak. Kendimi umarım tutarım. İlk defa çok çalışacağım çünkü.

Motivasyon için de ayrı teşekkür ederim 😊

-Matematikle çok alakası yok ama paragraf çöz. Okuduğunu anlama kapasiteni arttırır. Günde 50 tane çözsen yeterlidir. Bunu yaparsan emin ol farkı büyük ölçüde hissedeceksin.
Günde 50 tane paragraf çözme önerisini doğru bulmuyorum. 30'u -zirve 40- geçilmemeli. 1-2 aylık süreçten fazla süreceği için arkadaş çok sıkılır. O süreyi diğer derslerine ayırabilir.
-Bol bol soru çözmelisin. Günde en az 200 soru sadece matematik. Konulara hakim olursun, zaten bir konuda çoğu sorunun çözümü birbirine yakın. Elin alışırsa takır takır çözersin.
Bu öneriyi de uygun bulmadım. Günde 200 soru sadece matematikten çok büyük bir rakam. Her soruyu 1 dakikada çözse ki bu çok iyimser bir düşünüştür, 3 saati aşıyor. Diğer derslere vereceği vakti büyük oranda azaltmış olacaktır.

Hızlı işlem yapabilmek için kendinizi akıldan çözmeye yönlendirmelisiniz. Buna ek olarak, benim dershane hocam tükenmez kalemle soru çözmeyi önermişti. Yanlış bir şey yazdığınızda silinemeyeceği için işlemlerde hata yapma payınızı da azaltır.

Hızlı işlem yapabilmek için kendinizi akıldan çözmeye yönlendirmelisiniz. Buna ek olarak, benim dershane hocam tükenmez kalemle soru çözmeyi önermişti. Yanlış bir şey yazdığınızda silinemeyeceği için işlemlerde hata yapma payınızı da azaltır.
Bu tükenmez kalem ile işlem çözmeyi yazdım bir kenara hocam, teşekkür ederim. Akıldan yapmaya başladım soruları. Yavaş yavaş istediğim hıza ulaşacağım inşallah.

@Nieagerams Önerilerimi uygulayan 4 arkadaşım bu sene ilk 20.000’den iyi sıralamalar yaptı. Günde ortalama 6-8 saat çalışıyorlardı. İşlem hızını arttırana kadar bu paragraf ve matematik soru sayısı çok değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı