İslemci 0.78GHz'de sabitlendi

Redblow

Hectopat
Daha fazla  
Laptop son iki gundur asiri yavas islemci hizina baktim 0.78 GHz'e sabitlenmis. Arada bir duzelip tekrar sabitleniyor arastirmalarima gore BIOS'tan OC kisminda Intel adaptive thermal monitor secenegini devre disi birakinca sorun halloluyormus fakat benim BIOS'ta oyle bir secenek yok. OC kismi yok. Ayriyeten internetten biraz bakindim ve benim BIOS ekranindaki secenekler cok az yani yanlis yere mi giriyorum diyeceğim de baska girebilecegim bir yer yok. Bu konularda bilgim de pek yok. Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınız kendini güç tasarufu moduna almış olabilir güç seçeneklerinden kontrol ediniz.
Ve pil işaretinin üzerine tıklayıp performans kısmına sürükleyin.

Bilgisayarınız kendini güç tasarufu moduna almış olabilir güç seçeneklerinden kontrol ediniz.
Ve pil işaretinin üzerine tıklayıp performans kısmına sürükleyin.
Güç seçenekleriyle baya bir oynadım bir şey değişmedi sorun onla alakalı değil sanırım.
Laptop çok aşırı ısındığından frekansını dibe çekmiş olabilir. AIDA64 yükleyip sıcaklıkları kontrol eder misin?
Yarın ilk iş bakıcam fakat bilgisayarı zorlayacak işlemler yapmadım ve bir anda oldu ama bakiyim tabi yine de.

Babamın laptobunda pildeyken aynı şey oluyor. Şarjdeyken düzeliyor. Geçen batarya bozuldu şardaykende oluyordu. Batarya firmware'ini güncelleyip düzelttim. (Laptop bu arada Lenevo Z510)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı