İşlemci 90 derece ve üstünü görüyor

Laptop için de yüksek değil mi? Benim laptopumda hafif kullanımda 50-55 arası, oyunlarda 75-85 arası seyrediyor.
Tarama dediğimiz olaylarda sisteme yine yüksek yük biniyor. Benimde laptopum da oyunda 75 üstüne çıkmıyor çünkü çok enerji çeken bir GPU değil. Arkadaş sistem belirtmediği için oyuncu bilgisayarı mantığında 90 94 dereceler çok değil. Eğer işlemci soğumak için gücünden kısmıyorsa 95 derece olması anormal değil.

Bence değerlerin normalin çok çok üstünde. Termal macun yenilemesi yaparsan biraz farkedebilir.
Bilgisayarı alalı 2 ay anca oldu ama
Bilgisayar, marka ve modeli nedir?
Monster Abra A5 v15.8
İşlemci: i710750H 2.60GHz
Ekran Kartı: Gtx1650ti
Ram: 16 Gb
Bilgisayar, marka ve modeli nedir?
Sistemin özelliklerini söyler misiniz? Hangi işlemci olduğunu bilmeden kasayı bilmeden şu an yorum yapmak saçma olur.
Monster Abra A5 v15.8
Monster Abra A5 v15.8
Sistem budur. Ve laptop.Taramalarda işlemci %100'ünü kullanıyor ve 90 derecenin üstünü görüyor ama sabit değil 85-90 derece arasında gidip geliyor. Mesela şu an internette geziyorum ve sıcaklık 60 derece. Oyunlarda ise 70-75 derece arasında.

Son düzenleme:
Monster bilgisayarlarda soğutma sorunu olduğu söyleniyor. Sanırım sorununuz normal.

Monster bilgisayarlarda soğutma sorunu olduğu söyleniyor. Sanırım sorununuz normal.
Peki bir sıkıntı yaşatır mı bana? Mesela Minecraft gibi bir oyun işlemciye yükleniyor evet ama onda bile 90 dereceyi gördüğüm oldu. Tamam sonuçta laptop ısınması normal de bu kadar olması biraz düşündürücü.

Intel'in kabul ettiği sıcaklık 97 derece ama bilgisayar sağlığı için soğutucu öneririm özellikle Gaming soğutucular var 6 fanlı... Onları tavsiye ederim ya da undervolt yapabilirsiniz 10 derece falan düşer.

Undervolt'u duymuştum ama bilgisayar yeni olduğu için o tarz şeylere bulaşasım gelmiyor bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…