Üstüne paran da artıyor fikir vermesi açısından topladım. İtopya en son tavsiye edeceğim sitedir. Daha iyisini yaparsam düzenlerim mesajımı.
Mantık olarak şöyle söyleyeyim en iyisi. İşlemcin 2600x, anakartın B450 chipset ve RAM olarak da 8x2 16 GB 3000 Mhz olarak seçmen bütçen dahilinde en mantıklı seçim olur. @serdar84
Bilgisayarım 11 yıllık, 2009 yılında almıştım, günümüze kadar zaman içinde performans artışı için çeşitli parçalarını değiştirdim, anakarttan kaynaklı olarak değiştiremediğim anakartın kendisi, işlemci, ram ve kasa kaldı, DDR3 olan sistemi bu üçlüyü değiştirerek DDR4 yapmak istiyorum.
MSI B450 Gaming Plus Max AMD B450 4133MHz DDR4 Soket AM4 ATX en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Bellek (RAM) ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Bellek (RAM) çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
urun.n11.com
toplam - 2094 tl
Elinizdeki bütçe ile yapabileceğiniz farklı kombinasyonlar var. İşlemci olarak Ryzen 1600 (12 nm yeni versiyon), 2600X veya 3600 seçebilirsiniz. Bellekler 3200 veya 3600 MHz olsun. Anakart farklı modeller seçebilirsiniz. Attığım sadece örnek. Daha hesaplı bir anakart modeli seçip artan parayı ekleyip soğutması daha iyi olan yeni bir kasa da alabilirsiniz.
İşlemci olarak 1600 ya da 3600 almanı öneririm. AMD kendini aştı artık. Bizi o kadar seviyorki Ryzen 1600 işlemcileri 2600'de kullandığı 12nm mimariyle üretmeye başladı
Yorumlarınız ve öneriler için teşekkürler.
Şimdilik işlemci, anakart ve ram üçlüsünü mecburen değiştirmem gerekiyor, sonrasında ise zamanla bütçe dahilinde ekran kartı ve kasa güncellemesine gidebilirim, o yüzden şimdi yapacağım bu değişiklik bir kaç yıl sonra önümü kapamaması gerekiyor.
Bütçem de yukarı yönde esneme az da olsa yapabilirim, benim de aklımda şöyle bir sistem var;
AMD Ryzen 2600x veya 3600x
MSI B450 Tomahawk Max 4133 Mhz
Corsair Vengeance LPX 8*2 16 GB 3200 Mhz
Bu şekilde bir sistem güncellemesi yaparsam ileride GPU olarak 2080 veya yeni çıkacak seri olan 30xx serisinde herhangi bir sorun yaşamam umarım.