İşlemci anakart ve güç kaynağı takmak zor mu?

Hayır zorlanmazsınız, çok kolaydır. İşlemciyi düzgün bir şekilde bırakırsanız zaten tam oturacaktır, üzerindeki ("kilit mekanizması" ya da "koruyucu mekanizma" diyelim biz ona) kapatırken biraz fazla zorlayabilir ve siz zorlayınca çıtırdayabilir ama düzgün bir şekilde bıraktıysanız işlemciyi hiç korkmadan bastırın. :D

Hayır zorlanmazsınız, çok kolaydır. İşlemciyi düzgün bir şekilde bırakırsanız zaten tam oturacaktır, üzerindeki ("kilit mekanizması" ya da "koruyucu mekanizma" diyelim biz ona) kapatırken biraz fazla zorlayabilir ve siz zorlayınca çıtırdayabilir ama düzgün bir şekilde bıraktıysanız işlemciyi hiç korkmadan bastırın. :D

Peki sağol. Son bir sorum olacak resimdeki anakartı alıyorum şuanki ekran kartım asus gt630 ddr3 uyumlu olurmu sence? İlerde gtx 760 ekran kartını veya HD7850 ekran kartı alacağım gddr 5 ve onlarada uyumlu olurmu anakart ?

Amd'de bastırma ve çıtırdama yok. :D Kilit mekanizması üstünde değil. İşlemcinin oturduğu yuva kayarak işlemci bacaklarını sıkıştırıyor. En azından am3+ soket böyle.

Amd'de bastırma ve çıtırdama yok. :D Kilit mekanizması üstünde değil. İşlemcinin oturduğu yuva kayarak işlemci bacaklarını sıkıştırıyor. En azından am3+ soket böyle.
AMD'nin canı sağolsun, benim başıma Intel'de bunlar geldi diye bunları yazdım. :D

- - - Güncellendi - - -

Yalnız konu dışı olacak ama %30 indirim var demelerine rağmen %25 iken daha ucuza aldım ben parçaları. Ne şans ama, birde üzülüyordum. :D

Bir kaç Recep Baltaş videosu daha izlesem nükleer santral bile kurarım. O videoyu izleyipde zormu diye sorman acayip geldi bana.
Hayatımda ilk defa bilgisayar topladım, tek bir hata bile yapmadan. Hem de takılması en zor olan işlemci soğutuculardan birini (thermaltake frio extreme) kendim üretmiş gibi, vidalarına bile bakmadan taktım. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı