İşlemci arızası nasıl tespit edilir?

Juppe Calden

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Merhabalar,

İşlemciye yüklenen oyunlarda veya programlarda sürekli aldığım mavi ekran ve çökme hatalarından işlemcimde sorun olduğunu düşünüyorum. Garantisi bittiğinden teknik servis yardımcı olmadı. Stres testi yaptım. 2 çekirdek hata veriyor. Aygıt Yöneticisi'neden sırayla çekirdekler için "cihazı kaldır" diyerek deneye deneye arızalı çekirdekleri bulmaya çalışsam sizce neyle karşılaşırım? Çekirdeklerden biri için "cihazı kaldır"a tıkladığımda bilgisayarı açamama ihtimalim var mı?

İşlemcide arıza olsa sistemin çalışmaz bile.

Bence mavi ekran hataları için minidump dosyalarıyla beraber mavi ekran hatalari bölümüne konu açarak yardım al. Problemin tam olarak neyde olduğunu anlamana yardımcı olabilir.

Memtest ile test yaptım %100 sağlıklı çıktı. Windows'un kendi aracıyla da test ettim RAM'leri, gene sorun bulamadı. 2 RAM var tekini çıkararak ikisini de ayrı ayrı denedim gene mavi ekrandar devam ediyor. M.2 SSD vardı onda sorun olabilir dediler, SATA SSD aldım her şeyi ona yükledim. Sorun hala devam ediyor.
Daha önceden mavi ekran için de konu açtım, şu programlar çakışıyor denildi. Formattan sonra onları yüklemedim, yine mavi ekranlar crashler devam ediyordu. Donanımsal olduğunu düşünüyorum.
Resim ekleyecektim unutmuşum. Prime 95'te işlemciye yük bindirdiğimde 2 çekirdek bu şekilde hata veriyor. Sorun bilgisayarı aldığımdan beri var. Tek yaşıyorum, televizyonum da yok. 20 gün PC siz kalmak istemediğim için garantiye göndermeye erinmiştim şimdi mavi ekranlar veya çökmeler çok arttı başıma bela oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…