İşlemci arızası

mert sezer

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemci eğer pinleri yamulduysa veya arızalandıysa takarken acaba ısınır mı yani çalışır mı onarılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pinler yamuksa sokete girmez zaten , kısadevre olan işlemcide anı ısınarak reset atar soruyu ne için sorduğunuz anlaşılırsa daha iyi yardımcı olunabilir.

Pinler yamuksa sokete girmez zaten, kısadevre olan işlemcide anı ısınarak reset atar soruyu ne için sorduğunuz anlaşılırsa daha iyi yardımcı olunabilir.

PC'yi yeni aldım kendim kurdum işlemciyi takarken üçgen başka tarafa gelmiş ama işlemcinin oturmasını sağlayan çubuk gibi şeyi kapatmadan fark ettim ve düzelttim monitörüm VGA olduğu için adaptör aldım ama çalışmadı bende işlemciden şüphelendim.
Pinler yamulduysa sokete girmeyeceği için çalışmaz. Ancak, riskli bir iş olarak, kendiniz pinleri düzeltebilirsiniz, ya da tanıdık, ve bu işleri bilen birine yaptırabilirsiniz.
Pinler kolay kolay yamulur mu takarken ?

PC'yi yeni aldım kendim kurdum işlemciyi takarken üçgen başka tarafa gelmiş ama işlemcinin oturmasını sağlayan çubuk gibi şeyi kapatmadan fark ettim ve düzelttim monitörüm VGA olduğu için adaptör aldım ama çalışmadı bende işlemciden şüphelendim.

Pinler kolay kolay yamulur mu takarken ?
Pinler kolay kolay yamulmaz ama yaparken sorun olabilir iyi anlayan birisi lazım. Anakartı çöplük de edebilir.

Pinler kolay kolay yamulmaz ama yaparken sorun olabilir iyi anlayan birisi lazım. Anakartı çöplük de edebilir.

Monitöre ekran gelmiyor ama BIOS açılıyor SS alarak öğrndim sence işlemci sağlam mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (317).png
    Ekran Görüntüsü (317).png
    291,1 KB · Görüntüleme: 44
Harici ekran kartın varsa sorun kabloda büyük ihtimal , apu olan bir işlemciyse grafik birimine giden pinlerde sıkıntısı görüntüde ile alakalı olabilir ama o zaman da yine açılmaması lazım pc'nin , tv ye hdmı ile dene görüntü geliyor mu bak bios giriyorsa işlemci sağlam demek çevirici veya kablo değiştirin

Harici ekran kartın varsa sorun kabloda büyük ihtimal, APU olan bir işlemciyse grafik birimine giden pinlerde sıkıntısı görüntüde ile alakalı olabilir ama o zaman da yine açılmaması lazım PC'nin, TV'ye HDMI ile dene görüntü geliyor mu bak BIOS giriyorsa işlemci sağlam demek çevirici veya kablo değiştirin.

Çevirici 2. bayağı kaliteli acaba VGA kablosunda veya monitörde mi sıkıntı?
BIOS güncel olmazsa yine aynı problem olur mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı