İşlemci bellek desteği

Ryzen 5 1600 işlemcisinin teknik özelliklerine bakıldığında bellek hızı 2666 MHz görünmekte. Ben 3200 MHz'ye kadar destekleyen bir anakarta bu işlemci ile birlikte 3000MHz'lik bir RAM takarsam bu RAM'den alabileceğim maksimum bellek hızı 2666MHz'nin üstüne çıkmaz mı acaba?

Hangi sitenin yazdığı işlemci özellikleri o gördüğünüz diye soruyorum ben de? AMD'nin kendi sitesi en doğru bilgi kaynağıdır. Hepsiburada veya N11 gibi yerlerdeki ilanların açıklama kısmında yanlış bilgiler olabiliyor.

İlk başta epey.com da gördüm. Teyit etmek için AMD resmi web sitesine baktım. 1600 modeli AMD sitesinden kaldırılmış sanırım onun yerine 2600' ün özelliklerine baktım. İki sitede de ortak olan değer 2666mhz.

Kaldırılma durumu yok. Yabancı kaynaklar durumu açıklamış okuyabilirsiniz tam çeviremiyorum Türkçeye ancak gayet anlaşılır şekilde anlatmışlar. Sonuç olarak destekler sorun yok anakart ne kadar destek verirse o kadar çıkabilirsiniz.

Kaldırılma durumu yok. Yabancı kaynaklar durumu açıklamış okuyabilirsiniz tam çeviremiyorum Türkçeye ancak gayet anlaşılır şekilde anlatmışlar. Sonuç olarak destekler sorun yok anakart ne kadar destek verirse o kadar çıkabilirsiniz.

Evet okudum 3000mhz ye çıkmasında engel yok denilmiş. Gördüğüm kadarıyla sizin sisteminizde de ryzen 5 1600 af ile birlikte 3000mhz hızında ram mevcut. Siz bu hıza ulaşırken sorun yaşıyor musunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı