İşlemci boşta 50-55 derecelerde geziyor

alpofrivia

Hectopat
Yaklaşık 1 aydır şehir dışında olduğumdan bilgisayarım uzun süredir kullanılmıyordu. Bu sabah CS2 oynarken işlemcimin aşırı ısınması sonucu bilgisayarım kapandı. Bunun üzerine PC'nin içerisindeki tozu temizledim ve termal macunumu yeniledim. Ardından test ettiğimde işlemci boştayken sıcaklığın 40-45 derece civarında gezdiğini fark ettim. Birkaç saat sonra tekrar CS2'ye girdim ve işlemci 10 dk içinde aşırı ısındı ve PC kapandı. İşlemcinin sıcaklık değerlerini kontrol ettiğimde boştayken 50-55 derecede gezmeye başladığını fark ettim. Bu kadar kısa sürede sorunun tekrarlanması normal midir?

Not: Kullandığım termal macun çok kaliteli olmasa da bugüne kadar beni gayet idare edebilmişti.
Ayrıca: Kasamda bulunan 4 fandan 1'i çalışmıyor (egzoz fanı değil) tek bir fanın bozuk olması parçaların sıcaklığını bu kadar etkileyebilir mi?

İşlemcinin markası nedir bide anakart

peki önceden bu sorunla karşılaştınmı yani cs de falan kaç dereceydi ısınıyormuydu yoksa yeni mi oldu

Hocam birkaç ay önce de oldu ama o zamanlar macunu yenilemeyeli bayağı olmuştu. Şu an beni şaşırtan sıfır macunun neredeyse hiçbir fark yaratmamış olması.

Termal macun kalitesizliğinden olması çok büyük ihtimal ve işlemcide biraz eski olduğu için fazla ısınıyor termal macun değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Pekala hocam deneyeceğim. Önerebileceğiniz fiyat performans bir macun var mıdır acaba?

Sorunu çözdüm. Termal macunu sürdükten sonra işlemci fanını tam oturtamamışım Dikkatli inceleyince farkettim. Teşekkürler herkese. <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…