İşlemci Boşta 60-70 Derece Çalışıyor

Daha fazla  
Merhaba;
İlk başta ekran kartı ısınma problemi yaşıyordum. Hava akışını sağlamak üzere fanlarımın yönlerini değiştirdim.
Şu an bunları yazarken işlemcim 0.6 kullanımda 60 derecenin altına inmiyor. Neyi yanlış yaptım ne yapmam gerekir?
1 ve 2 no'lu fanlardan hava girişi 3 no'lu fandan çıkış sağlanıyor. İşlemcinin üzerinde Coolermaster var. Ekran kartı üzerinde de 2 adet fan mevcut. Şu an CPU66 - Core 68 derecede.

Kasanın fotoğrafı:

XvXGMk.jpg

PC özellikleri:
YBNydZ.png

İşlemcim yanmadan çözebilirsek çok mutlu olacağım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanını sağdan sola ya da aşağıdan yukarı doğru üfleyecek şekilde takın. Termal macun çok ince ya da çok kalın sürülmüş olabilir, temizleyip ince bir tabaka halinde tekrar sürün ve arada boşluk kalmayacak bir şekilde soğutucuyu montajlayın. Hava sirkülasyonu pek temiz görünmüyor, kabloları derlemeniz gerek.

Dostum ekran kartından çıkan sıcak hava yukarı gidiyor. İşlemcinin fanı da sıcak havayı ekran kartına doğru iletiyor. Arada kalan işlemci soğutucunun petekleride nasibini alıyor tabiki.
İşlemci soğutucunun fanını aşağıya tak, havayı yukarı iletsin.
Kasanın üstünede 1 adet fan tak oda kasadan dışarı tahliye etsin.
Termal macun sürmediysen, çok ince bir tabaka olacak şekilde sür. İnternette videolar dolu izle, öğrenebilirsin.
O kablolarıda cırt kelepçe kullanarak güzelce sakla.

Sanırım orda kabloların arasında SATA 2 kablosuyla kullandığın bir SSD görüyorum, onuda güzelce bir yere monte ediver.
SATA 3 kablosus atın al, onunla kullan.
Yanılıyorsam şimdiden özür dilerim :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı