İşlemci çalışmıyor

Raxuel

Decapat
Daha fazla  
Fotoğrafta gördünüz FX9590 anakart ise ASUS M5A97 r2.0 anakartın neredeyse her şeyini kontrol ettim alırken ama dikkat etmedim. İşlemci yuvasının oturtugu o çubuk yokmuş. Şimdi bu sistemi nasıl çalıştırım? Düşünüyorum nasıl yaparım?

Dosya Ekleri

• IMG_20230810_144112.jpg
    135,6 KB · Görüntüleme: 45

O çubuk olması gerek sıkıştırıyor çünkü işlemciyi. Öyle halde boş da duruyor pinler.

Elinle işlemciyi kilitleme yönüne doğru ittitirsen çalışır ancak en ufak bir hareketinde kapanır sistem. İşlemciyi yakabilme imkanının da olduğunu söyleyeyim. Çıkma bir anakarttan AM3+ soketi söktürtebilirsin ya da AliExpress'ten falan AM3+ soketi sipariş verip kendin takman lazım. Sadece çubuk değil, soketin üst plastigi de yok. Satıcı arkadaş bunu söylemedi mi sana? Anakartı çöp etmiş de olabilir. Ufak bir dolandırılma kokusu geldi burnuma ama hayırlısı olur inşallah.

Çubuk olmadan işlemci pinleri sıkışmaz ve değmez orası farklı, ayrıca 125W üzeri işlemci desteklemez elinizdeki kart. 990 çipsetli anakart lazım çalıştırmanız için.
FX 9000 serisi özel ve bence artık gereksiz bir seri 220W TDP var.

Soketin...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu şekilde çalışsa da üflesen kapanır zaten.

FX 9000 serisi özel ve bence artık gereksiz bir seri 220W TDP var.
Gereksizden de öte güç israfı bence.

970 anakartta çalıştıranlar var ancak anakart MOSFET'leri çok zorlanıyormuș, yani kullanmak hiç ama hiç sağlıklı değil, anakartın ömrünü yersiniz. YouTube'da bir tane videoda adam 9590 ile 970 sistemi çalıştırırken MOSFET tarafından duman geliyor. Ne kadar doğrudur bilemem.

Gereksizden de öte güç israfı bence.
Kastım gereksiz güç israfı zaten. Soğutması dert, elektrik faturası dert, performans desen çeyreği kadar güç tüketip bunu tokatlayan işlemcilerle aynı fiyat.

220W işlemciyle yarısı güçtekileri çalıştırmak için dizayn edilen anakartlarda çok normal.

Hocam işlemciyi oturturtum çalıştı ama anakart görüntü vermiyor bios entegresini nasıl updste edebilirim ve yanımda programlıycı sadece Arduino var yapılabilir mi sizce?

Hocam işlemciyi oturturtum çalıştı ama anakart görüntü vermiyor BIOS entegresini nasıl updste edebilirim ve yanımda programlıycı sadece Arduino var yapılabilir mi sizce?

BIOS ile düzelecek iş değil. Anakartin zaten destek listesinde o işlemci yok. Bazı 970 anakartlar destrk sunuyor sadece 9590'a. Senin anakart onlardan biri degil. Görüntü vermemesinin bir diğer sebebi de işlemci tam oturmamış olabilir, işlemci tam oturmadan da çalışabiliyor sistem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…