İşlemci çekirdeğini nereden anlarız?

Yusuf Volkan

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar işlemcinin çekirdeğini nereden anlarız?

-"İntel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci...

Çalıştıra Dxdiag yaz sistem ile ilgili bütün bilgiler karşına gelir Sistem kısmında Aşşağıda İşlemci seçeneğini göreceksin orada İşlemci marka modeli ve yanında parantez içinde kaç çekirdek oldugu yazar. Örneğin böyle (4 Cpus),

Ama işlemci şuan pc'de değil. Ben Vatan'dan bilgisayar toplayacağım. İşlemcinin kaç çekirdek olduğunu öğrenmek istiyorum ona göre yapacağım toplamayı...

Bilgisayarın Sol tık, Yönet, Aygıt yöneticisi, İşlemciler kısmından işlemcinizin sanal çekirdek sayısını görebilirsiniz.

Özür diliyorum hocam yorumunuzu görmemişim. İşlemci 4 çekirdekli. İşlemcinin diğer detayları;
Soket: LGA1150
İşlemci Hızı: 3.40 GHz
Çekirdek Sayısı: 4
Veri Yolu Hızı: 1600 MHz
Tür: Core i5

Şimdi oldu teşekkürler

Eyvallah kardeşim..

hocam ben birşey sormak istiyorum
bilgisayarımı 8 çekirdek diye aldım ama işlemciler kısmına girdiğimde 4 adet görünüyor ama aldığım adam bana her birinin çift çekirdek olduğunu söyledi peki ben bunu nasıl anlayacağım

yani özetle 4 çekirdek var ama her biri çift çekirdek.peki çift olduğunu nasıl anlarım ?

Hortlatma için özür dilerim.

Intel® Core™ i7-870 Processor (8M Cache, 2.93 GHz) Ürün Teknik Özellikleri

Bağlantıdaki işlemci benim sistemimdeki işlemci. 4 çekirdekli yazıyor ama ben aygıt yöneticisinde 8 adet işlemci görüyorum bir de sistem yapılandırmasında gelişmiş seçeneklerde işlemci sayısına baktığmıda 8'e kadar seçim yapabiliyorum. Şimdi benim işlemcim kaç çekirdekli ve nasıl oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…