İşlemci çekirdeğini tekil olarak yönetmek

Dengsiz

Megapat
Yer
Antalya,Muratpaşa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
*GIGABYTE B550 GAMING X V2 Amd B550 *AMD Ryzen™ 7 5800X3D *Kingston Fury Beast RGB 16 GB 3200 MHz(x2)

*Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 Ssd*Zotac Geforce Rtx 4070 Ti Trinity 12GB
RAM
Kingston 2400/15 8x2
SSD veya HDD modeli
Kingston nv2 1tb
Ekran kartı
Palit Nvidia Geforce RTX3050 Dual 8GB LHR
Anakart
Asus Z170 Pro Gaming
Arkadaşlar merhaba. Elimi kolumu bağlayan bir durum var. İşlemcim 6700K ve 4.7 de 1.36-38 aralığında voltajla yaklaşık 5-6 aydır stabil olarak çalışıyordu. Geçen günlerde mavi ekran vererek kapandı ve sonrasında uzun uzun uğraşsam da çözemedim en son BIOS da 4.6 ya çekerek açmayı başarmıştım. Ne olur ne olmaz diye de scannow atmayı ihmal etmedim. Ancak frekansı git gite düşürdü önce 4.4-4.0'a çekmek zorunda kaldım bir süre çalışıyor sonrasında yine mavi ekran verip kapanıyordu. Deneyerek 3.5'ten yukarıya çıkarttığımda mavi ekrana düştüğünü gördüm. Bir süre sonra 3.5 de dahil mavi ekran vermeye başladı. Şu an 3.2'e sabitleyip voltajı 1.15'lere kadar düşürdüm. OCCT testinde 2. çekirdek sürekli olarak hata veriyor ve oyunlarda MSI Afterburner takibi yaptığımda 2. çekirdek ve bağlı olduğu 4-5 sürekli olarak %100 de çalışıyor diğer çekirdekler tamamen bağımsız %30'larda çalışıyor. Sorum şu fiziksel 2 ve sanal 4 ile 5'i 3.0'a sabitleyip geri kalan çekirdekleri 4.0 yani orijinal frekansına çekme şansım var mı? BIOS da mevcut demeyiniz çünkü per Core olarak atama yapmaya çalıştığımda 40'ın altına inmiyor cache freq i 30'lara indirmeme rağmen ve paralel olarak artıyorlar XTU da ve ASUS'un masaüstü programında da aynı şeyi yaşıyorum paralel olarak artıyor sürekli. Birçok şey denedim frekans yükseltip voltaj düşürdüğümde düşük voltajdan mavi ekran yiyorum voltajı sabit tutup frekans yükselttiğimde 2. çekirdek mavi ekran atıyor. OCCT SS ini ek olarak atıyorum bu test sadece 2. çekirdeği soktuğum bir test tüm çekirdekleri ayrı ayrı teste soktum ve sadece 2. çekirdek bu şekilde bir hata veriyor.

1675423940562.png

Arkadaşlar yok mu bilgisi olan :/

Sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için güncelleme yapıyorum. İşlemcinin demir bloğunu kaldırıp alttaki pinler ve üst kısım dahil en ince noktasına kadar dikkatlice temizledim. Şu an 4.0 GHz de 1.3 voltajda aktif çalıştırabiliyorum. OCCT'deki error kısmı artık yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı