İşlemci çekirdeğinin hepsini kullanmak ömrünü azaltır mı?

kral şakir

Femtopat
Daha fazla  
Windows tuşu + R yapıp sonra MSConfig yazıyoruz daha sonra sistem yapılandırması çıkıyor, oradan önyükleme basıp gelişmiş seçenekler butonuna bastığımız zaman orada işlemci sayısı yazıyor. O bende 1 yazıyor onu değiştirirsem bende 8 çekirdek var, onu 8 yaparsam işlemcinin ömrü kısalır mı? Veya bilgisayarın ömrü kısalır mı veya bir şey olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows tuşu + R yapıp sonra MSConfig yazıyoruz daha sonra sistem yapılandırması çıkıyor, oradan önyükleme basıp gelişmiş seçenekler butonuna bastığımız zaman orada işlemci sayısı yazıyor. O bende 1 yazıyor onu değiştirirsem bende 8 çekirdek var, onu 8 yaparsam işlemcinin ömrü kısalır mı? Veya bilgisayarın ömrü kısalır mı veya bir şey olmaz mı?
Kullanınca ömrü kısalacak olsa o kadar çekirdek koymazlar zaten. Sorun olmaz.

Bence ellemeyin derim eskiden elliyordum ben ama bir şey olmadı ben şu an ellemiyorum gereksiz olur gözle görülcek fark olcağınıda sanmam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı