İşlemci çekirdek sayısı 1'den 8'e çekilirse işlemci yanar mı?

Muzaffer26

Decapat
Daha fazla  
RAM
DDR3 8GBX2
Anakart
ASUS H81M-E/M52AD/DP_MB
Düşük model bir ekran kartına sahibim. CS2 oynayabilmek için CS2'ye girdim 45-50 FPS alıyordum. 1-2 YouTube videosu izledim.
Sistem yapılandırması -> önyükleme seçenekleri -> gelişmiş seçenekler'den işlemci sayısı seçeneği işaretli değildi ve 1 işaretliydi. Ben oradaki işareti seçip 8 çekirdek olarak işaretledim. Oyun 75-80 FPS sabit vermeye başladı. Böyle kullanmaya devam edersem işlemcim yanar mı? Technopat'ta okuduğum bazı yazılarda dediği kadarıyla FPS arttırmaz falan diyordu ben stabil şekilde yüksek FPS almaya başladım.
Emin olmak istedim. Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (208).png
    Ekran Görüntüsü (208).png
    42,6 KB · Görüntüleme: 83
Düşük model bir ekran kartına sahibim. CS2 oynayabilmek için CS2'ye girdim 45-50 FPS alıyordum. 1-2 YouTube videosu izledim.
Sistem yapılandırması -> önyükleme seçenekleri -> gelişmiş seçenekler'den işlemci sayısı seçeneği işaretli değildi ve 1 işaretliydi. Ben oradaki işareti seçip 8 çekirdek olarak işaretledim. Oyun 75-80 FPS sabit vermeye başladı. Böyle kullanmaya devam edersem işlemcim yanar mı? Technopat'ta okuduğum bazı yazılarda dediği kadarıyla FPS arttırmaz falan diyordu ben stabil şekilde yüksek FPS almaya başladım.
Emin olmak istedim. Teşekkür ederim.

1693858881905.png

Yanmıyor başka soru.

Ya ayrıca bu işlemci yanarmı muhabbetlerini geçelim artık işlemciler yanacak parçalar değil 100 105 110 dereceye kadar dayanan işlemciler var başına 2 tane zebani dikmediyseniz o işlemcinin zaten kodlanmıştır içerisinde belirli sıcaklığa gelince sistem kendini kilitler reset atar veya tamamen sistem kapanır daha sonrasında soğuyunca tekrar açarsın.

Teşekkür Ederim.İyi geceler

Yanmaz. Belli dereceden sonra mavi ekran verir zaten korkmana gerek yok.

Ya ayrıca bu işlemci yanarmı muhabbetlerini geçelim artık işlemciler yanacak parçalar değil 100 105 110 dereceye kadar dayanan işlemciler var başına 2 tane zebani dikmediyseniz o işlemcinin zaten kodlanmıştır içerisinde belirli sıcaklığa gelince sistem kendini kilitler reset atar veya tamamen sistem kapanır daha sonrasında soğuyunca tekrar açarsın.
Çok teşekkür ederim iyi geceler

Hiçbir işe yaramıyor benim bildiğim kadarıyla.
Düzeltme: Artırdığını yazdığını şimdi gördüm. Şaşkınım.
Valla artmaz bu ayarları yapınca dedim arttı anlamadım cidden.Teşekkür ederim iyi geceler

O ayar programcılar gibi insanların kullandığı şeydir. Bazen yararı olacağından zararı olabilir. Ve öyle yanma olmaz :D
Teşekkür ederim iyi geceler.

Çok teşekkür ederim saol.İyi geceler

Dosya Ekleri

• 1693861090194.png
    1693861090194.png
    118,8 KB · Görüntüleme: 51

Çok teşekkür ederim iyi geceler

Valla artmaz bu ayarları yapınca dedim arttı anlamadım cidden.Teşekkür ederim iyi geceler

Teşekkür ederim iyi geceler.

Çok teşekkür ederim saol.İyi geceler
Sanada günaydın dostum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı