İşlemci çekirdek sayısı ayarı kaç olmalı?

sado1912

Femtopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Dostlar yardımınıza ihtiyacım var. İşlemcim çok ısınıyor. Hiçbir şey açık olmadığı halde. Boşta sıcaklıkmin 60-62 derece. Valorant oynuyorum oyunda 82-86 dereceleri görüyor. MSConfig'den baktığımda ise böyle görünüyor. Bunu 16'ya çekmeli miyim? Böyle mi kalması gerekiyor? Teşekkür ediyorum şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ayar ile oynamanızı asla tavsiye etmiyorum. Gerek yok, tamamen boş bir ayar bence. İşlemci ısınıyorsa dengeli mod ya da güç tasarrufuna alın.

Bu ayar ile işlemcinin ısınmasının bir alakası olduğunu sanmıyorum. Bu tür ayarları bilgin yok ise düzenleme, sistem stabilitesini bozabilirsin. İşlemci fanını hiç temizledin mi? Termal macun yeniledin mi? Kasa da kaç fan var?

O ayar çekirdek kısıtlamak için. O ayara dokunmadıysan tüm çekirdekler ihtiyaca göre kullanılır. Program ya da oyun kaç çekirdek kullanması gerekiyorsa o kadarını kullanır. Örneğin oynadığın oyun 6 çekirdek kullanıyorsa 16 çekirdeğin altısını kullanır.
Boşta sıcaklığın sebebi soğutmanla ilgili olabilir. Ama önce sistem boşta iken işlemcine yüklenen program var mı ona bak. Sonraki adımlar:
Kasa içine hava akışı ve kasa dışına hava tahliyesi doğru ve iyi ise ondan sonra işlemci soğutucunun macununa ve işlemci soğutucunun doğru oturduğuna bak. Onlar da doğruysa soğutucun yetersiz olabilir.

Eğer şu an hiç şekilde laptopu temizleyip macun süremeyecek durumdaysaniz, macun degistireseye kadar işlemci Turbo Boost'u kapatın.

İşlemcin nedir? Güçlü bir işlemciyi gidip stok fan ile kullanıyor olabilirsin veya artık termal macun yenileme vakti gelmiştir.

Max turbo hız frekanslarını sıcaklığı düşürecek ve performansa da ciddi etki etmeyecek bir noktaya çekiniz. Örneğin 4 çekirdek birden 4.00ghz'de çalışacağına 3.5ghz'da çalışsın sıcaklık zaten düşecektir, aşırı fps düşüşü de yoksa oyuna bu ayarlarda devam edin. Aslında güç modlarının da yaptığı mantık benzer. Sadece bunu tdp kısarak yapıyor fan hızını da buna entegre ediyor. Fazla çekirdek bu noktada işinize yarayacaktır.

O ayar çekirdeği eğer kısıtlamak isterseniz kullanabilirsiniz. Onun dışında çok bir özelliği yok. Termal macununuz eskimiş olabilir. Artı olarak da yaz aylarındayız yani boştayken derecelerin yüksek olması normal.

kral o ayarları hiç elleme ben ilk onları değiştirdiğimde boştayken cpu %100 falan çalışıyordu pc acayip kasıyordu kapatmıştım, az önce videolardan görüp tekrar elledim o ayarı yeniden başlat dedim yüklenme ekranında kaldı açılmadı da güvenli modda çalıştırıp o tik'i kapattım düzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…