İşlemci çipi kolay çatlar mı?

Laptop işlemcileri gibi üzerinde ısı yayıcı demir olmayan işlemcilerde soğutucunun montaj aşamasında çok baskı uygulanırsa köşelerden çatlama durumu olabiliyor. İçinin kendi kendine çatladığına denk gelmedim.

Birkaç kglik Baskida catlar mi?
Uzun zamandir Merak ettim bi konuda

Birkaç kg'lik baskıda çatlar mı?
Çatlaması için ne kadar baskı gerekir tam olarak emin değilim. Ama tavsiye ettiğim yöntem soğutucu montaj aşamasında 4 vida mevcutsa 4'ünün de yavaşça eşit şekilde sıkılmasıdır. Çapraz olan kısımları bir tur sıkıp sonra diğer çapraz olan kısımları da bir tur sıkarak ilerleyebilirsiniz.

Eğer direkt bir köşeyi sonuna kadar sıktıysanız çipin köşeden çatlamasına ya da kırılmasına sebep olmuş olabilirsiniz. Bu durumlarda gözle görülür hasarlar oluşur genelde. Çipin içine bu şekilde hasar vermeniz çok zor.

Eşit şekilde ve yavaşça biraktim bastirdim İşlemcim AMD ryzen 5 7500f Eşit bastirdim ama içimde bir suru soru var baktim dişinda altinda ustundeki ciplerde bişi goremedim sadece Tek merak konum işlemcinin içindeki Çipin catlama sorunu O benim kafama cok takildi sadece Bi turlu musait olup test edemedim

Ryzen 5 7500F masaüstü işlemcisi, üzerinde ısı yayıcı tabaka var. Bu aynı zamanda da çipi koruyor. Endişelenmenize gerek yok, masaüstü işlemcileri bu tür montaj hatalarına karşı çok daha dayanıklıdır. Bu çatlama durumları daha çok laptop işlemcileri gibi savunmasız ve çipin açıkta olduğu işlemcilerde yaşanıyor.

Saol kanka GPT ye sordum pek keyfim yerine gelmedi saol Teşekkür ederim

Sağ ol kanka GPT'ye sordum pek keyfim yerine gelmedi sağ ol teşekkür ederim.
GPT panik yaratmayı seviyor, ona pek aldırmayın. Kullanıcı deneyimi daha önemlidir ve daha farklıdır. Eskiden AMD işlemcilerde tek dert pinlerin yamulmasıydı, zaten AM5 soket ile o da tarihe karıştı. Endişelenmenize gerek yok.

Saol kardeşim içim daha çok ferahladi sayende Test edene kadar kafamda bir sürü soru kalmışti sayende kalmadi Tekrar Teşekkür Ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…