İşlemci çok ısınırsa performans düşüşü veya drop yapar mı?

00saas

Hectopat
Benim AMD A9-9420 bir işlemcim var, bilgisayarım ise laptop. Bilgisayarı alalı 2 yıl oldu ve ilk yıl işlemci sıcaklığı 68'i geçmiyordu. 1. yıl sonrasında bu değer 73'e çıktı ve 2. yıla doğru 88 dereceleri görmeye başladı, bu ısı artışları 73'ü geçtiğinden beri CS:GO gibi işlemci isteyen oyunlarda eskiden hiç kasmazken şu anda bir anda 10 FPS'ye düşüyor. Bu durum 1 maçta 40-50 kez falan oluyor, sebebi bu fazla ısınmalar mıdır? Aldığımdan beri hiç macun yapmadım, yapmam gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki bundan kaynaklı olabilir. 2 yıllık bir süreçten bahsediyorsunuz. Macun işlemi gerekebilir ve genel olarak bir temizlik şart. Anlıyorsanız bu işlerden işlemi kendiniz yapın yok anlamıyor iseniz, bilen biri tarafından yapılmasını öneririm. Macun ve temizlik işlemlerinizi yaptırın.

Yapar en baba sebebi termal macundur. Yenileyin ve ya yeniletin bilmiyorsanız hiç kurcalamayın 30-50 lira arası yenilerler

Isınıyorsa eğer termal macun yenilemen gerekiyor, sıcaklık yükselmelerinde işlemciler frekans, voltaj vs. düşürüyor ve bu yüzden drop yiyorsun. Arctic-MX4 almanı öneririm.

Dizüstüler masaüstü bilgisayarlardan daha çok bakım istiyor ve daha fazla ısınmaları da normal ama sizin durumunuz bakımsızlıktan kaynaklanıyor düzenli olarak bakım fan temizliği ve benzeri yaparsanız sorun kalmaz termal macuna gelince kaliteli macunlar 5 yıl bile götürebilir (kullanan kişiye göre değişir) macun değişmeniz gerektiğini düşünmüyorum.

Bende de hp laptop var.Alalı 18 ay kadar oldu ve çok ısındığı zaman 3-4 saniyeliğine oyunda 1-2 fps e düşüp tekrar düzeliyor.Ama bunu her ısındığında yapmıyor,hem ısınıp hemde ağır bir oyunu oynarken yapıyor.Macun olayı garanti kapsamını bozacağı için bişey yapmak istemedim,hp desteğe sordum.Ses ve hava çıkış noktalarına çok güçlü olmayacak şekilde elektrik süpürgesiyle 2-3 dk tozunu almamı önerdiler.Yaptım ama pek bir fark olmadı,en garanti yöntem macunu değişmek + kaliteli bir soğutucu almak

Hepinizin cevapları için teşekkürler. Ben temizliği sadece bilgisayarı dıştan gördüğüm kadarıyla yapabilirim macunla ve iç temizlik hakkında pek bir bilgim yok COVID-19 bittiği zaman hepsini hallettireceğim.

2 Sene uzun bir süre laptopun içi toza bürünmüştür bu da işlemcinin ısınmasına ve güç düşürmesine sebep olur güç düşürdüğü için darboğaz sorununu ortaya çıkarır ki bu da oyunun 10FPS olmasını açıklıyor uzman bir bilgisayarcıya götürüp detaylıca tüm temizliklerini yaptırın mümkünse termal macun sürmesini söyleyin 20-50TL arası paranızı alacaktır kendiniz bilmiyorsanız kurcalamayın biliyorsanızda laptopun içerisindeki tüm fanları ve radyatörleri iyice temizleyin 30-40 TL fiyata ArCTIC-MX4 alıp sürmeni öneririm.

Bilgisayarcıya götürüp ArCTIC-MX4 macun sürün desem ve temizlemesini istesem söylediğim macunu sürer mi macunu önceden alıp bilgisayarla birlikte mi götüreyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…