İşlemci değişimi sonrası B1/B2 slotları çalışmıyor

Yer
El Fureidis
İşlemcim R5 3600X'idi değiştirip R7 5800x3D taktım ama sonrasında 2. taktığım hangi RAM olursa olsun görüntü alamıyorum. 1. ve 2. slotta teker teker alıyorum ama çift kanal alamıyorum. BIOS pilini çıkardım işlemciyi yeniden söküp taktım pinleri sağlam ama anlayamadım. RAM'lerde problem var diye düşünüp (Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3600MHz RAM) satın alıp denedim onda da aynı şekilde.

•Asus ASUS TUF B450-PRO Gaming anakart.
•Amd Ryzen 7 5800x3D.
•Arctic Freezer 34 e-sports Duo.
•Asus GeForce Dual RTX2070 EVO 8 GB ekran kartı.
•Wd 500GB blue SSD.
•Samsung 970 EVO Plus 1 TB.
•Corsaır 16 GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3200MHz RAM.
•Xıgmatek lamıya RGB fanlı temperli kasa.
•Xıgmatek X-Power 650W 80Plus güç kaynağı.

Son düzenleme:
Ben tekrar A1 ve A2'yi deneyeyim geliyorum hocam bi' 5-10 dakikaya.

Olmadı hocam denedim tüm kombinasyonları. Şimdi işlemciyi söküp takacağım tekrar

A2'ye tek RAM takıp açın, sonra XMP'yi aktif edip, B2'ye ikinci RAM'i takın, çift kanal olarak hiçbir şekilde görüntü vermiyorsa, soğutucu aşırı sıkı veya işlemci PIN'i eğik olabilir.

A1& A2 görüntü sağlıyor mu?
İşlemciyi söktüm dikkatlice baktım pinlerde herhangi bir yamulma eğilme vs. yok, A1 ve A2 slotunda denedim görüntü alamadım. Sanırım anakart'da bir problem var.

İşlemciyi söktüm dikkatlice baktım pinlerde herhangi bir yamulma eğilme vs. yok, A1 ve A2 slotunda denedim görüntü alamadım. Sanırım Anakart'da bir problem var.

Entegre mi yandı acaba ya.

Bilmiyorum hocam, bütün parayı işlemciye yatırdım anakart alacak parada kalmadı ne yapacağım bilmiyorum...

A1 B1 slotlarıyla görüntü alıyorsanız diğer slot yanmıştır yüksek ihtimalle şu anlık duel channel olmadan idare edin. (tek farkı 128 bit veri aktarımı yerine 64 Bit alacaksınız.)

A1 B1 slotlarıyla görüntü alıyorsanız diğer slot yanmıştır yüksek ihtimalle şu anlık duel channel olmadan idare edin. (tek farkı 128 bit veri aktarımı yerine 64 Bit alacaksınız.)
Hocam sıkıntı benim için sadece oyun Rust oynuyorum ve 8GB yetmiyor oyuna girerken minimum 10GB RAM'e ihtiyaç duyarsın diye uyarı veriyor. 2-3 gündür uğraşıyorum artık sinirden elim ayağım titriyor, sinir krizi geçireceğim az kaldı...

Tanıdığım güvendiğim bir bilgisayarcı var yarın gelip bakıcak çözemezsek yeni anakart önerisine açığım F/P olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…