sw1ndlerRr
Femtopat
Daha fazla
PSU'nun fotoğrafını atabilir misiniz? Sizin yazdığınız şeyden bir şey anlayamıyoruz maalesef.Arkadaşlar neredeyse 1.5 yıldır kullandıgım bilgisayarın işlemcisini yükselttim, AMD Phenom IIX4 925 varken, FX 8300 ile değiştirdim, aradan1.5 saat geçtikten sonra PSU'dan yanık kokusu gelip gitti, başka bir şeydendir ya da yanılgıdandır diye aldırış etmedim. Oyun ortasındayken bir anda PSU patladı üstünde markası yazmıyor. AC/220V yazıyor eski bir PSU'ya benziyor, işlemci yüzünden mi olmuştur yoksa gideceği vardı da denk mi geldi? Bilgisayarın diğer parçaları zarar görmüş müdür sizce? Değiştirmeli miyim yoksa onarımı olur mu bunun, onarımı olmaz ise PSU önerir misiniz bütçe maksimum 600TL.
İşlemciden de olmuş olabilir. Vakti gelmiş de olabilir. Sonuç olarak o güç kaynağını hayata geri döndürmenin mümkün olduğunu düşünmüyorum.Arkadaşlar neredeyse 1.5 yıldır kullandıgım bilgisayarın işlemcisini yükselttim, AMD Phenom IIX4 925 varken, FX 8300 ile değiştirdim, aradan1.5 saat geçtikten sonra PSU'dan yanık kokusu gelip gitti, başka bir şeydendir ya da yanılgıdandır diye aldırış etmedim. Oyun ortasındayken bir anda PSU patladı üstünde markası yazmıyor. AC/220V yazıyor eski bir PSU'ya benziyor, işlemci yüzünden mi olmuştur yoksa gideceği vardı da denk mi geldi? Bilgisayarın diğer parçaları zarar görmüş müdür sizce? Değiştirmeli miyim yoksa onarımı olur mu bunun, onarımı olmaz ise PSU önerir misiniz bütçe maksimum 600TL.
PSU'nun fotoğrafını atabilir misiniz? Sizin yazdığınız şeyden bir şey anlayamıyoruz maalesef.
Eki Görüntüle 1379215
Bu kısmından.
Başka bir psu takmadan anlamanın yolu yok sanırım dimi diğer parçaların zrar görüp görmediğiniYeni işlemcinin TDP fazla geldiyse ve 12V kanalı kalitesiz ise besleyememiş olabilir. Diğer parçaları da yakmış olabilir.
Kasanın yan panelini açıp PSU'yu çıkartıp her tarafına bakabilirseniz bulunuyor olmalı. Bu bile yoksa zaten PSU'dan pek hayır gelmezmiş.Yazı olarak sadece burasında yazı var etrafında herhangi bir bilgi yazmıyor PSU'nun
Başka bir psu takmadan anlamanın yolu yok sanırım dimi diğer parçaların zrar görüp görmediğini
Bu şekilde bir şey anlayamayız. PSU'yu çıkarıp sağda solda Süleyman'nın da dediği gibi kağıt üstünde bilgiler yazmalı.Yazı olarak sadece burasında yazı var etrafında herhangi bir bilgi yazmıyor PSU'nun
Başka bir psu takmadan anlamanın yolu yok sanırım dimi diğer parçaların zrar görüp görmediğini
Büyük ihtimal hayır gelmeyen taraftan bir psu , sağında solunda altında veya yanlarında hiçbir etiket veyahut bir yazı yok.Kasanın yan panelini açıp PSU'yu çıkartıp her tarafına bakabilirseniz bulunuyor olmalı. Bu bile yoksa zaten PSU'dan pek hayır gelmezmiş.
İnşallah☺İnşallah zarar gören sadece psu'dur
Peki psu seçerken diğer bileşenlerle uyumluluğu olup olmama olayı var mı?İşlemciden de olmuş olabilir. Vakti gelmiş de olabilir. Sonuç olarak o güç kaynağını hayata geri döndürmenin mümkün olduğunu düşünmüyorum.
Önemli olan başka parçalara zarar verip vermemiş olması. Bunu da bilgisayarı farklı bir güç kaynağında test etmeden bilemeyiz.
Güç kaynağı önerim :
Paranız yeterse :
Yetmezse :High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S) | Teknobiyotik
High Power Performance GD 600W 80+ Gold 50A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı Masaüstü Bilgisayarınız için 600W 80+ Gold Verimliliğinde İdeal Güç Kaynağı 600W 80+ Gold Güç Kaynağı ile Güç Derdine Son! High Power; Nvidia GeForce RTX 2080, AMD RX Vega 64 gibi yeni nesil ekran...www.teknobiyotik.com
CORSAIR CV550 550W 80+ Bronze 120mm Fanli PSU | ITOPYA
CORSAIR CV550 550W 80+ Bronze 120mm Fanli PSU En iyi fiyat seçenekleri ile CP-9020210-EU ITOPYA'dawww.itopya.com