İşlemci değişimi sonrası RAM Overclock'u bozulur mu?

Makaleler
1
R5 4650G işlemcimde 3200MHz'lik RAM'leri 3600MHz + düşük gecikme ile overclock yaptım. 1 - 2 gün içerisinde R5 5600 geçeceğim. Geçiş yaptıktan sonra şu anki RAM overclock ve gecikme değerlerini tekrar kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, BIOS sıfırlanır.

Gecikme değerlerini kullanabilirsiniz diye düşünüyorum ama XMP değil de manuel yaptıysanız CPU içindeki bellek kontrolcüye bağlı olarak değişme ihtimali var.

3600 MHz çalışan RAM'lerim 5600X e geçtikten sonra 2400'den başka MHz'de çalışmadı her seferinde mavi ekran vs sorunlarla uğraştım

Evet, BIOS sıfırlanır.

Gecikme değerlerini kullanabilirsiniz diye düşünüyorum ama XMP değil de manuel yaptıysanız CPU içindeki bellek kontrolcüye bağlı olarak değişme ihtimali var.
Bu değerlerle 3733mhz yaptığım zaman ramler bir süre sonra hata veriyordu. İşlemci değişimi sonrasında 3733mhz çıkarma ihtimalim var mı yani?
3600 MHz çalışan RAM'lerim 5600X e geçtikten sonra 2400'den başka MHz'de çalışmadı her seferinde mavi ekran vs sorunlarla uğraştım
Çözemediniz mi peki?

Bu değerlerle 3733MHz yaptığım zaman RAM'ler bir süre sonra hata veriyordu. İşlemci değişimi sonrasında 3733MHz çıkarma ihtimalim var mı yani?

Çözemediniz mi peki?

Sinirlenip 7600 aldım DDR5 olmasına rağmen 6000 MHz yaptığımda aynı sorunu yaşıyorum 5200 MHz'de çalıştırıyorum o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…