İşlemci değişiminde yapılması gerekenler?

Ginay

Centipat
Merhabalar yakın bir zamanda bilgisayarımdaki işlemciyi değiştireceğim. Aklımda bir soru işlemciyi değiştirmeden önce ne yapmam gerek? Kasayı açıp eskini çıkartıp yenisini taktığım zaman yapmam gereken bir şey var mı?

İşlemci ile anakart uyumlu olmalı. Ona dikkat et. Eğer yeni alacağın işlemcideki fan eski işlemcinden iyiyse onu tak, termal macun uygulama. Ama fanı değiştirmeyeceksen fanın altını alkollü bez/kağıtla temizle, termal macun işlemini uygula. İsteğe bağlı format da çekebilirsin.

Her türlü yeni işlemciden sonra format öneririm ben bazı hatalar olabiliyor format atmayınca işlemcinin çekirdek sayısı yanlış gözüken vardı forumda.

Intel'den AMD'ye geçiş yaptığımda format atmadan geçtim hala kullanıyorum sorun olacağını zannetmiyorum. İçiniz rahat edecekse tabii ki format atabilirsiniz.

Her türlü yeni işlemciden sonra format öneririm ben bazı hatalar olabiliyor format atmayınca işlemcinin çekirdek sayısı yanlış gözüken vardı forumda.

Bilgisayarda 500+ GB oyun var hepsini yüklemekle uğraşamayacağım.
Eğer Intel'den AMD'ye veyahut AMD'den Intel'e gececekseniz format atmanizi tavsiye ederim.

Ryzen 5 2600 kullanıyorum 3600'e geçeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…