İşlemci değişiminden sonra "unknown CPU detected" hatası

Aslan193

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, başlıktaki gibi işlemci değiştirdim böyle bir şey çıktı. F1'e basınca PC'yi normal bir şekilde kullanabiliyorum bu hata önemli mi?

Dosya Ekleri

• 1641584172068.jpg
    158,2 KB · Görüntüleme: 151
Merhaba, başlıktaki gibi işlemci değiştirdim böyle bir şey çıktı. F1'e basınca PC'yi normal bir şekilde kullanabiliyorum bu hata önemli mi?

Tam emin değilim fakat sanırım şöyle bir şey diyor: "Bilinmeyen işlemci tespit edildi. Tam gücüyle çalışabilmesi için BIOS güncellemesi gerekli.

BIOS güncellemesi talep ediyor sistem CPU'yu daha iyi kullanabilmek için, nasıl yapıldığını biliyorsan güncelleyebilirsin.

400W psu
Asus p5k se anakart
6gb ram
Quad core Q9500 işlemci
Gt 1030 ekran kartı
ASUS sitesinde Q9500'ün 1104 BIOS sürümüyle desteklendiği yazıyor. BIOS sürümünüz bundan düşükse soket uyumu yaşanıp, yazılım tarafında uyumsuzluk sebebiyle tam gücünü kullanamıyor olabilir. BIOS güncellemesi gerekli.

YouTube üzerinden model numarası ile BIOS güncelleme rehberlerine göz atabilirsiniz.

Bilmiyorum anlatabilir misiniz?

Anakartın nedir? Anakartın ile uyumlu BIOS'u seçmen lazım.

Bu BIOS'u flash belleğin içine atıp BIOS'a girdiğinde Tool veya onun gibi bir sekmeden seçerek güncellemeyi onaylaman lazım. Güncel anakartlarda bu şekilde oluyor en azından kendi anakartımda böyle, ama daha eski bir anakartta da çok farklı olmayacaktır tahminen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…