İşlemci değiştirdikten sonra ne yapılmalı?

SiskoClemenzaa

Decapat
Elim Ryzen 3 1300X GTX 1650 A320MPROmax 16 GB RAM'li PC var işlemcisi artık iyi performans vermediği için R5 5500 alıyorum. Biraz araştırdım da BIOS Update yapmam gerekiyor bunu en kolay en rahat nasıl yaparım?

Şunu indir ve içindeki E7C52AMS.2H1 dosyasını USB belleğe at. Kalanına şu videodan bakabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

A101 gibi yerlerde 200 TL satılıyor diye biliyorum geçen A101'de gördüm.
tamamdır akşama sonucu yazarım flasha dosyayı atıcam mflashtan seçicem kurucam bukadar anladığım kadarıyla

Arkadaşlar yeni işlemciyi taktım PC kendini kurtarma moduna aldıneski işlemciyide taktım kurtarma moduna kaldı ne yapmalıyım.

Son düzenleme:

Pek bilgim yok fakat chat GPT'nin önerileri

1. BIOS'u sıfırlayın

• Bilgisayarınızın BIOS pilini çıkararak veya BIOS'taki "clear CMOS" pinini kullanarak BIOS'u sıfırlayın.
  • Anakartınızın kullanım kılavuzunda bu işlemi nasıl yapacağınızı bulabilirsiniz.
  • Sıfırladıktan sonra sistemin yeniden başlatılmasını sağlayın.

2. RAM ve diğer donanımları kontrol edin

• İşlemci değiştirirken RAM ve diğer donanımları yerinden oynatmış olabilirsiniz. Tüm donanımları kontrol edin ve düzgün şekilde yerleştirildiğinden emin olun.

3. yeni işlemci uyumluluğunu kontrol edin

• Taktığınız işlemcinin anakartınızla uyumlu olduğundan emin olun. Bu bilgiyi anakartınızın modeline göre üreticinin web sitesinden öğrenebilirsiniz.

4. sistemi güvenli modda başlatın

• Bilgisayar açılırken sürekli olarak F8, Shift+F8 ya da F5 tuşlarına basarak güvenli Mod'a geçmeyi deneyin.
  • Güvenli Mod'da sistemin neden kurtarma modunda olduğunu anlayabilir ve gerekirse sürücüleri güncelleyebilirsiniz.

kurtarma moduna girmedi hocam parçalarıda kontrol ettim hocam kurtarmada kaldı böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…