İşlemci Değiştirirken İşlemciyi PC'ye Tanıtmak Gerekir Mi?

Makaleler
1
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Merhabalar iyi forumlar. Ben yeni işlemci almayı planlıyorum. Mevcut işlemcim i3 7100. Anakart ise Asus H110M-K. Ben i5 6600k almayı planlıyorum. Aldığım zaman evde kendim takacağım. Ama merak ettiğim şey tak çalıştır mı olacak yoksa işten anlayan birinin işlemciyi PC'ye okutması falan mı gerekiyor? Yani söylemek istediğim şu, işlemciyi taktığım gibi çalışır mı yoksa driver gibi bi şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart destekliyor ve en son BIOS yüklü ise, tak çalıştır. Hiçbir derdi olmaz.

Sakın BIOS düşürme gibi bir işlem yapmayın. Anakart sitelerinde belirtilen işlemci için BIOSlar, minimum sürümlerdir. Örneğin 6. nesil bir anakart 6. nesil bir işlemci için ilk BIOS sürümünü minimum olarak listeler, 7. nesil bir işlemci ise üst bir BIOS sürümünü listeler. Bu demek değildir ki üst sürüm alt sürüm ile uyumlu değil. Tam tersine, her zaman en son sürüm yüklü olmalıdır ve en son sürüm de ilk set işlemcileri destekler.

anladığım kadarıyla yapmam gereken yeni işlemciyi takmadan önce anakartın son sürüm olduğundan emin olmam son sürüm değil isr son sürüm yüklemem sonrasın da zaten tak çalıştır anakart işlemci uyumlu onu araştırdım teşekkür ediyorum cevabınız için
Soketi uyumlu ise çalışır. Zaten işlemcisiz bilgisayarı açma imkanınız yok.
teşekkürler evet anakart ve alacağım işlemci uyumlu

Aynen öyle.

Şimdi şöyle söyleyeyim. Bir arkadaşın başına geldiği için anlatıyorum, aynı 6 ve 7. nesil anakartlar söz konusuydu.

Arkadaş H110 anakart ve G4560 kullanıyordu. Sitesinden bakmış, G4560 için gerekli BIOS sürümü F20 gözüküyormuş.

Core i7 6700 buldu ve orada da 6700 için F1 BIOS sürümü yazmışlar.

Bizim arkadaş gidip F20'den F1'e geri yüklemeye çalışır mı... BIOS'u ve anakartı da eline alır mı... Sanmış ki 6700 için F1 BIOS'u gerekiyor. F1 de F20'den eski bir sürüm.

Orada yazan BIOS sürümleri, en düşük hangi sürümde çalışacağını ima ediyor. Yani hiçbir şey yapmasına gerek yoktu, F20 sürüm BIOS'uyla da 6700'ü kullanabilirdi. Zaten BIOSlarda çok nadir durumlar dışında downgrade yapmak genelde BIOS'a zarar veriyor ve BIOS chipsetini bozuyor.

Yani bu tür bir düşünceye girip sakat bir iş yapmadığınız sürece sıkıntı yok.

Sizin hiçbir şey yapmanıza gerek yok, zaten 7. nesil bir işlemci takıyorsunuz ve anakartınız bu haliyle tüm 6 ve 7. nesil işlemcileri çalıştıracaktır.

zaten şu an kullandığın işlemci i3 7nesil bir işlemci olduğu için i5 6nesil işlemci direk çalışacaktır dimi

Tanıtma diye birşey yok, taktığında kendi tanır kardeşim. bir yükleme olacaksa da windows açıldığında kendi aygıt yüklemesini yapar. Sen yine de tedbir amaçlı windowstan aygıt yükleme ayarını otomatik yap

İşlemciyi kaça aldın acaba ? Ve soğutucu ne kullanacaksın ?
Soruna gelirsek yeni nesil olan kart eski nesilini ilahaki destekler soket yapısı değişmedikçe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…