İşlemci değiştirmek format gerektirir mi?

Duruma göresi yok. Anakart değişiyorsa mutlaka format atılmalı. Aynı işletim sistemini kullansan, kendi anakart bileşen sürücülerini kuracak, ve ileride eski sürücü kalıntılarıyla çakışacak.

Bu sizin tercihiniz. Arkadaşın sorusu kesin olarak gerekli midir, ancak hayır. Tercihe göre format atılmayabilir, ama atılmasını öneririm.

Duruma göresi yok. Anakart değişiyorsa mutlaka format atılmalı. Aynı işletim sistemini kullansan, kendi anakart bileşen sürücülerini kuracak, ve ileride eski sürücü kalıntılarıyla çakışacak.
Hocam bu durumda bende zaten daha kolay olması için formatı tercih ederdim, ha kendisi tek tek eski sürücüleri güvenli moddan doğru şekilde kaldırıp yenilerini kurmak için uğraş sarf edecekse o ayrı konu.

Zamanında OEM key satın almıştım, onu bi şekilde tekrar aktifleştirme ihtimalim var mı formattan sonra?

Zamanında OEM key satın almıştım, onu bi şekilde tekrar aktifleştirme ihtimalim var mı formattan sonra?
Maalesef o kullandığınız anakarta gömülü oluyor bir deneyiniz zarar gelmez ancak çalışacağını sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…