İşlemci Ekran Kartından İyi Olursa Performans Artar mı?

kemalilcee

Hectopat
Daha fazla  
Yeni sistem toplamayı düşünüyorum. Foruma Ryzen 5 2600X ve GTX 1050 Ti nasıl olur diye sorduğumda işlemciden kısıp ekran kartını GTX 1060 Ti yapmamı önerdiler. Ben de işlemci ekran kartından iyi olursa performans alamaz mıyım diye merak ettim veya işlemciyle erkan kartı aynı değerde olursa daha mı fazla performans alabilirim diye merak ettim. Bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikli amaç, ekran kartının ihtiyaçlarını sağlayabilen bir işlemci seçmektir. Karşılayabilen bir işlemcinin üst modelleri seçilirse, aşırı olmayacak şekilde performans artabilir fakat bu daha yüksek ekran kartı seçmek kadar değildir.
Ayrıca GTX 1060 Ti diye bir kart yok.

En güçlü bileşen kadar güçlü olmaz sisteminiz. Aksine en zayıf bileşen kadar güçlü olursunuz.

Özetlemek gerekirse.;

Ryzen 5 2600X ile GTX 1050 Tİ ikilisinde, işlemci tam kapasite çalışmadan 1050 Tİ ekran kartını besleyecektir. Bu durumda işlemcinizin tam performansını göremeyeceksiniz.

Ryzen 5 2600x ile GTX 1080 Tİ ikilisinde işlemciniz ekran kartınızı beslemek için daha yüksek kapasite ile çalışacaktır. Bu şekilde iki bileşenden de yüksek performans alabilirsiniz.

Bu iş tamamen mantıklı ve dengeli sistem kurmak ile ilgilidir.

Oyunda ekran kartının vereceği 80 ise belki 85 alabilirsiniz onun dışında oyuna girişlerde yükleme esnasında daha hızlı olacaktır ama ben ekran kartının bi tık daha yüksek olmasını öneririm eğer çok fark yoksa çoğu zaman grafikleri yukselltiginizde darboğaz ortadan kalkabilir.

Oyun amaçlı sistemlerde işlemcinin ekran kartından güçlü olması için bir takım gerekçelerin olması lazım. Örneğin işlemci değiştirmeden yeni mimari güçlü kartların beklenmesi adına idare amaçlı düşük ekran kartı alınabilir. Diğer her türlü düşüncede o sistem dengesiz olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı