İşlemci fan hızını arttırma

denizgumus1

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Game Garaj Slayer X7T-5060 Intel Core i7 14650HX RTX5060 16" 180Hz QHD+ FreeDOS Oyuncu Laptop
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhabalar, stok Intel fanına sahibim ve PC açılırken fan ilk başta gerçekten manyak bir hızla dönüyor ama sonra 2000 RPM'ye geri iniyor ve daha da yukarıya çıkmıyor, hatta baktığımda açılıştan sonra hemen BIOS ayarına girdiğimde 3200 RPM gösteriyor fanı. Üstelik bir de fan hızı azalmaya başlamışken. Benim sorum ise acaba ben bu fan hızını başlangıçtaki deli gibi dönen haline sabitleyebilir miyim? BIOS'ta veya bir programla gürültü yapması önemli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıçta yüksek hızla çalışması normal.
Hız ayarları için anakart modelinizi belirtebilir misiniz? Çoğu anakartta yapılabiliyor bahsettiğin durum.

Masaüstü anakartlarda istediğiniz gibi ayarlarsınız.
Laptop ise BIOS'u görmek lazım.
Ya da yardımcı bir program ile yaparsınız.
Cpufan miydi adı? Öyle bir program vardı.

Başlangıçta yüksek hızla çalışması normal.
Hız ayarları için anakart modelinizi belirtebilir misiniz? Çoğu anakartta yapılabiliyor bahsettiğin durum.

Anakartım H97-PRO

Anakartım H97-PRO
Markası nedir?
Asus, MSI gibi markaların kendi yazılımları da var.
Eğer Asus ise BIOS'dan EZ Mode'da gayet kolay.
Silent, Normal ve Performance şeklinde seçenekler var.
BIOS'dan Advanced modu açarak "Monitor" sekmesinden fanları elle de ayarlarsınız.

Markası ASUS.

Dediğniz Advanced moduna girmem için PC'yi kapatmam lazım hemen deneyip geliyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim Advanced monitörden Turbo'ya aldığımda normalde 2000 RPM de dönerken bu sayı 1100'e kadar düşüyor.

Son düzenleme:
İşlemcinizi zorlayan oyunlara başlayacağınız zaman Turbo ayarlarını açın. Veya EZ Mode'da Performance ayarına getirin.

Ben hep 200RPM ile başlıyorum.
Çocuklar oyun oynarken fan yükseliyor zaten.

İşlemcinizi zorlayan oyunlara başlayacağınız zaman Turbo ayarlarını açın. Veya EZ Mode'da performance ayarına getirin.

Ben hep 200RPM ile başlıyorum.
Çocuklar oyun oynarken fan yükseliyor zaten.

Tamam yaptım teşekkür ederim zamanınızı ayırdığınız ve yardım ettiğiniz için şimdi bir oyunda test edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…