Arkadaşlar internetten işlemci aldım. Anakartımın üzerinde olan mevcut fanı söktüm fanı söktüğüm halde çıkmıyordu bende bir zorladım işlemci ile beraber geldi yapışık! Sonra yeni işlemciyi taktım şu an sıkıntı yok gibi. Sizce zarar verdim mi yuvaya yoksa bir şey olmamış mıdır?
Muhtemelen termal macun yapışmıştır ondan dolayı işlemci ile birlikte gelmiştir. Asıl merak ettiğim yapışan işlemciyi sökmeden fanı yeni işlemciye nasıl taktınız?
Muhtemelen termal macun yapışmıştır ondan dolayı işlemci ile birlikte gelmiştir. Asıl merak ettiğim yapışan işlemciyi sökmeden fanı yeni işlemciye nasıl taktınız?
İşlemciyi tutan kulaklar zarar görmedi mi? Gerçi soğutucu var üstünde, zarar görse de bir şey olacağını sanmam ama yine de dikkatli olmak lazım. Oynama vs. olursa sonuç ne olur bilmem.
Termal macun uzun süre değiştirilmediyse ondan dolayı yapışıyor. Bu tarz durumlarda soğutucuyu çok ufak hareketler ile sağ sol veya ekseni etrafında döndürerek işlemciden ayırmalı ve öyle çıkarmalısınız. Eğer bilgisayar kullanımınizda sorun yoksa büyük ihtimalle bir sorun yoktur yuvada.
AMD işlemcilerde böyle bir sorun var. Termalin eski veya yeni olması pek fark etmiyor. O yüzden işlemci fanını çıkartırken hafif sağa sola oynatarak çıkartırsanız daha kolay ve sorunsuz çıkıyor.