İşlemci fan ile beraber yapışık halde yerinden çıktı

mahmuttepe

Hectopat
Arkadaşlar internetten işlemci aldım. Anakartımın üzerinde olan mevcut fanı söktüm fanı söktüğüm halde çıkmıyordu bende bir zorladım işlemci ile beraber geldi yapışık! Sonra yeni işlemciyi taktım şu an sıkıntı yok gibi. Sizce zarar verdim mi yuvaya yoksa bir şey olmamış mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen termal macun yapışmıştır ondan dolayı işlemci ile birlikte gelmiştir. Asıl merak ettiğim yapışan işlemciyi sökmeden fanı yeni işlemciye nasıl taktınız?
yok usta yapışan işlemciyi sonra dışarda söktüm. sıkıntı olsa belli ederdi heralde hata donma vs. öyle birşey yapmadı şimdiye kadar

yok usta yapışan işlemciyi sonra dışarda söktüm. sıkıntı olsa belli ederdi heralde hata donma vs. öyle birşey yapmadı şimdiye kadar
Termal macun uzun süre değiştirilmediyse ondan dolayı yapışıyor. Bu tarz durumlarda soğutucuyu çok ufak hareketler ile sağ sol veya ekseni etrafında döndürerek işlemciden ayırmalı ve öyle çıkarmalısınız. Eğer bilgisayar kullanımınizda sorun yoksa büyük ihtimalle bir sorun yoktur yuvada.

AMD işlemcilerde böyle bir sorun var. Termalin eski veya yeni olması pek fark etmiyor. O yüzden işlemci fanını çıkartırken hafif sağa sola oynatarak çıkartırsanız daha kolay ve sorunsuz çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı