İşlemci fan ile birlikte çıktı

Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Adata XPG D30 + Kingston Fury RGB
Anakart
B450M-S2H
Herkese iyi sosyaller.

Bakım yapmak için bilgisayarımı söküyordum. Sıra işlemciye geldiğinde önce fanı çıkartmak istedim. Fakat fanı çıkardığım anda işlemci de fana yapışık olarak çıktı. Ama işlemci slotu kilitliydi. Bu neden ve nasıl olur? Herhangi bir zarara yol açar mı? (pinlerde yamulma yoktu)

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi sosyaller.

Bakım yapmak için bilgisayarımı söküyordum. Sıra işlemciye geldiğinde önce fanı çıkartmak istedim. Fakat fanı çıkardığım anda işlemci de fana yapışık olarak çıktı. Ama işlemci slotu kilitliydi. Bu neden ve nasıl olur? Herhangi bir zarara yol açar mı? (pinlerde yamulma yoktu)
Çok sert çekince yapışık gelebiliyor. Biraz daha elinizle sağa sola kaydırarak çıkarmanız daha sağlıklı olurdu. En başta düzgün oturtulmamış olabilir. Yamulma yoksa çok bir problem olmaz.

Herkese iyi sosyaller.

Hocam amd işlemcilerde oluyor öyle birdahakine gevşeterek hafif sağa sola oynatarak çıkartın

Herkese iyi sosyaller.

Aynısını eski bir AMD işlemci ile yaşamıştım, işlemcinin yanlarındaki termal macunu kürdan vb. ile olabildiğince çıkartmanız lazım. Sonra işlemciyi yavaşça sağ sol yapın işlemci çıkıyor bir süre sonra.
Ama dikkatli olun, bu olayı iki kere yaşadım ikincide işlemci rahmetli oldu :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı