İşlemci Fan Sertleşmesi

Mehmet Bakkal

Hectopat
Son günlerde işlemci soğutucumun (stok değil) fanı bilgisayar kapandıktan sonra aşırı derecede sertleşiyor. Fön makinesi yardımıyla fanı döndürüp bir şekilde çalıştırıp kullanıyordum. Fakat bugün okadar sertleşti ki artık fön yardımı illede dönmüyor. Ne yapmam lazım? Cooler Master'in bir soğutucusu hangisi olduğunu bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sertleşme derken? Detaylı bir video atmanız daha mantıklı olurdu. Hayal gücümüzle fanın ne durumda olduğunu anlayamayız. İşlemci(soket) nedir, sistem kaç yıllık, soğutucu nedir ve ne zaman takıldı? Rulmanı yemiş olabilir, toz veya başka bir etken sebep oluyor olabilir. Sizin vereceğiniz detaylar önemli oluyor bu durumda.

Kurutma makinesi ile fan çalıştıranı da ilk defa gördüm. Kusura bakmayın, ilginç geldi.

Dostum WD-40 ve müadil markaların yağlama spreyleri var. Fanı söküyosun iki fıs sık tamamdır. Korkma bu sıktığın şey iletkenliği sağlıyor bozmaz. Gıcırdayan kapı, zor açılan kilit, zor dönen araba kontağı hatta ve hatta önünden geçen böceğe sık öldürür (denendi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…