İşlemci fan takamama

hakan04

Hectopat
Selamlar, kolay gelsin. 8 senedir kullandığım masaüstü bilgisayarım 2-3 açılmama gibi sorunlar yaratırdı. Ben de bilgisayarcıya götürüp yaptırır, eve gelir yine kullanmaya devam ederdim. En son götürdüğümde yine düzeltildi. Ayrıyeten ben Vatan Bilgisayar'dan yeni güç kaynağı alıp onu da taktırdım, güç kaynağının birkaç kablosu boşta ama yapacak bir şey yok. Kasayı en son tamirciden getirdiğimde işlemcinin soğutucu fanını götürmemiştim. Çünkü yeni termal macun da almıştım, dedim evde ben takarım. Nereden bileyim bu kadar illet stresli bir durum olduğunu? Diyeceğim o ki takamadım, zaten ayakların bir iki tanesi gevşemişti. Ben de ilk defa böyle bir işe giriştiğim için sanırım anakartı biraz çizdim. Ben de çiziği görünce daha fazla zorlamayıp kaldırdım terasa. Çok da kullanmadığım bir dönemdi, bugün kasayı tekrar çıkarttım. İşlemci soğutucusunun ayaklarını yamulttuğum için zamanında çöpe atmıştım, 1 tanesi duruyordu. Ben de onu taktım, soğutucu olmadan çalıştırmak istemedim. Sorun çıksın istemem resim de yükleyeceğim ben pek bilmem.
300 TL geçmediği müddetçe Vatan'dan yenisini alabilirim. Siz de anakart da çok ciddi bir sorun yaratmaz diyorsanız kullanmak isterim. Bu arada çok uzun oldu kusura bakmayın. Soğutucu ayakları olmadığı için kasayı yan yatırdım, fanı da üstüne emaneten bıraktım ve bilgisayarımı çalıştırmayı denedim. Riskli de olsa ve sorunsuz bir şekilde tek seferde çalıştı. Core Temp diye 2 çekirdeğin de sıcaklığını gösteren program vardı, internet bağlantım yoktu ama film açıp denedim 35 dereceyi geçmedi her ikisi de. Nasıl bir yol izlemeliyim söyler misiniz? Çalıştığını görünce de bilgisayarcıya sadece yeni soğutucu ya da soğutucu ayağı almak için gitmek istiyorum. Arıza tespiti için bile 50-100 TL alıyorlar gerek var mı bilemedim. Yardımınıza ihtiyacım var şimdiden her şey için teşekkür ederim.
İşlemcim i3 4130'u.
4 GB RAM 1333 MHz.
Ekran kartım vardı yanlış hatırlamıyorsam AMD Radeon HD 8350'di ama bilgisayarcı bozuk deyip elime verdi bende daha sonra hiç takmadım.
HDD var 400 küsur.
Güç kaynağı Everest EPS-4900b 350W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucudan memnunsanız sadece fan ayağı almanız yeterli. Ayakların her birindeki anakartın altına doğru geçen ikili tırnakların ikisi de sağlam olmalı sağlam bir montaj için.
Bilmeyen ve eli yatkın olmayan için kasa içinde Intel fanı takmak zor olabilir anakartı dışarı alma şansınız varsa daha rahat montaj olur.

İşlemci soğutucu ayağı almanız lazım 2 adet. Onu o soğutucuya takın. Sonrasında ben sizi yönlendiririm nasıl takacağınız hakkında.
teşekkür ederim yarın gidip alacağım eğer tamircide yoksa internetten alacağım mecbur 4 tane
ana kartımda ki çizikler içim bir şey söyleyebilir misiniz ?
cevabınız için teşekkür ederim yarın varsa tamirciden yoksa da internetten 4 adet alacağım soğutucu işimi görüyor altı üstü internette vakit geçiriyorum yenisine gerek kalmaz diye düşünüyorum resimlerde kırmızı ile işaretlediğim alanlarda hafif çizikler oluştu bunlar hakkında yorum yapabilir misiniz acaba ?

Anakart çiziğinden bir şey olmaz her güzelin bir kusuru olur derler takma o kadar.

yok benim için hiç sorun yok isterse yarısı olmasın istemeden çizdiğim için kullanırken bir sıkıntı çıksın istemedim o yüzden konuyu da açtım yardımınız için çok teşekkür ederim

fandan çok fazla cızırtı geliyor yarın ayak aldıktan sonra da bu şekilde ses gelirse büyük ihtimalle yeni bir tane alacağım çok rahatsız edici bu iki ürün sanırım 1150 pin ile uyumlu sizce hangisi iyi olur ileriyi de düşünerek

Eski bilgisayarım da aynı hatayı bende yapıp ayaklarını kırmıştım. Ayaklarına çapraz şekilde uygun boyda 2 vida geçirip, küçük matkapla dikkatlice anakarta takmıştım. Hiçbir sorun olmadan kullanmıştım ama anakarta zarar verme riski de olabilir. O yüzden işlemci ayağı alıp takabilirsiniz.

çok teşekkür ederim tavsiyeniz için sizin önerdiğiniz ürün yerine belki bütçemi zorlayabilirsem vatandan bir kaç model üstünü almak isterim hem de ileriye dönük bir adım atmış olurum
teşekkür ederim benim resimlerde ayak görünüyor olabilir ama hepsi bozuk üstelik anakartıda hafif çizdim ayakları sabitlemeden işlemcinin üstüne koydum çok şükür çalıştı bilgisayar ya 4 ayak alıcam yada vatan bilgisayardan yeni bir soğutucu almayı düşünüyorum tavsiyenin için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…