İşlemci fanı durup çalışıyor

WIZIN38

Femtopat
Daha fazla  
Selamunaleyküm arkadaşlar. İşlemci de sorun gözükmüyor kablolama falan RAM'lar de sorunsuz işlemci de ancak işlemci fanım durup çalışıyor. Çaresi nedir? Teşekkür ediyorum.

Oraya nasıl giriliyor hocam ya da BIOS'u güncellersem sorun çözülebilir mi?
Çözülebilir ,bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra "delete" tuşuna art arda basın fakat bios kullanmayı bilmiyorsanız pek önermem girmenizi biraz video vs izleyin technopat youtube kanalında illaki bios ile ilgili video vardır

Teşekkür ederim. Yarın güncelleme yapacağım. Sorun çözülmez ise neden kaynaklı olabilir.

Düşük ihtimal ama Power Supply voltaj dalgalanması yapıyor olabilir.

Hocam sistemimde
i7 3770 3.9 GHz çalışıyor
8 GB RAM 1333 MHz.
2 GB GPU GT 430 var Gigabyte olandan
Valorant ya da Fortnite da darboğaz yapmıyordu. Zaten bu ses işlemciyi taktıktan 10 gün sonra gelmeye başladı.
Sistemi yoracak şeylerden kaçınıyorum ama Windows ayarlarını acayip şekilde değiştirdim PC sıfırlanamıyordu o derece. Bugün içini açıp baktım kasanın PSU sorunsuz ekran kartı sorunsuz çalışıyor. Donanımsal sıkıntı yok gibi duruyor. BIOS güncellemesi yapacağım ama sıkıntı elektrik falan kesilirse diye o yüzden çözülme ihtimali kaç onu söyleyebilir misiniz size zahmet? Teşekkür ederim <3

Net bişey diyemem kardeşim deneyip deneyip çözeceksin nereden geldiğini çözülme ihtimali olabilir ,ama psu işini kestirip atma elektronşkçi varsa bir kontrol için sök götür baksın voltajmetre ile değerlerine

Anladım teşekkür ediyorum. Yarın dönüş yaparım inşallah.

BIOS güncelledim hata devam ediyor. Büyük ihtimalle fan bozuldu ben bunu götüreyim PC hocasına teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…