İşlemci fanı hep 4300 - 4400 RPM çalışıyor

Gafgaf001

Centipat
Selamlar.
BIOS güncellendi ve her türlü fan ayarı denedim.
All Suite 3 dahil tüm fan programları denendi.
Fan tunning yapıldı.
Isınma sorunu yok ama! İşlemci fan daima 4300 ve 4400 RPM'de dönüyor. İşlem yapılsın ya da yapılmasın hiç önemli değil. Soğutucu H45 sıvı soğutma.
Anakart: ROG STRIX Z370-F GAMING.

Daha önce bu durumu yaşayanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Video atmanızı rica edeceğim.

O hızlarda dönen bir fanın kasayı havaya kaldırması lazım :)

Corsair H45 içindeki fan o hıza ulaşamıyor gözüküyor ya bir hata var ya da çift kanallı olduğu için pompa hızıdır o.

Kasanın kendi fan ı takılı H45 in radyatör üne , kasanın markası
Corsair graphite 760 T ww beyaz kasa ama yok ki yok . Hiç bi ayarı kabul etmiyor
all suite 3 ile % 20 işlemci de 4200 rpm i uygun görüyor ve % 100 de 4400 rpm i uygun görüyor ısınma sorunu olmamasına rağmen

Kasanın kendi fan ı takılı H45 in radyatör üne , kasanın markası
Corsair graphite 760 T ww beyaz kasa ama yok ki yok . Hiç bi ayarı kabul etmiyor
all suite 3 ile % 20 işlemci de 4200 rpm i uygun görüyor ve % 100 de 4400 rpm i uygun görüyor ısınma sorunu olmamasına rağmen
Hocam pompadır o. Fan 4440 RPM ile dönse kulağınızda geçici duyma kaybı falan olur :D

Benim bilgisayarım msi gf63. ben mimarlık okuyorum programlarım biraz ağır ama sıradan bir oyun ağırlığındadır. bilgisayarımla ne zaman o programa girsem veya chrome a bile girsem fanım 4500 5000 rpm oluyor. sanki evde uçak kalkıyor. bunun sebebini bilen var mı ne yapmam gerekiyor. fanla falan hiç oynamadım.

Benim bilgisayarım msi gf63. ben mimarlık okuyorum programlarım biraz ağır ama sıradan bir oyun ağırlığındadır. bilgisayarımla ne zaman o programa girsem veya chrome a bile girsem fanım 4500 5000 rpm oluyor. sanki evde uçak kalkıyor. bunun sebebini bilen var mı ne yapmam gerekiyor. fanla falan hiç oynamadım.
Macun bakım zamanı gelmiş gibi

Aynı şeyi ben de yaşıyorum.

İşlemcim Ryzen 5900x. Sıvı soğutucu olarakta MSI Coreliquid 360 modelini kullanıyorum. PC boştayken bile 60 derecelerde. Herhangi bir browser işlemi yapıyorum pc coşuyor. Var mıdır çözümü?

Teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı