İslemci fani kac RPM olmalı?

xŞahMeraNx

Centipat
Yer
Giresun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400f / 500gb ssd
12gb MSİ3060 ventus x2 / H610m e pro MSİ anakart
Xigmatek elite 1 mesh kasa /. Gskill 16gb ram
165 hz 1ms ultragear monitör
Meslek
Bulancak fen / ogrenci
Hocam bende 12400F ve stok fan var acilista 35 ile 41 derece oluyor ama genellikle 36'da duruyor bosta oyunda 65 70 derecede oluyor Full grafiklerde az grafikte 47 veya 53 derece oluyor. Ne yapmak lazim? Ayar lazim midir benim ayarim iyi midir?

Hocam bende 12400F ve stok fan var acilista 35 ile 41 derece oluyor ama genellikle 36'da duruyor bosta oyunda 65 70 derecede oluyor Full grafiklerde az grafikte 47 veya 53 derece oluyor. Ne yapmak lazim? Ayar lazim midir benim ayarim iyi midir?

Sıcaklıklar gayet iyi herhangi bir ayar yapmana gerek yok.

Sıcaklıklar gayet normal hocam bir sıkıntı göremedim. Fan işlemci sıcaklığına göre kendini ayarlıyor zaten. Yine de isterseniz BIOS'tan CPU_Fan profilinin seçeneklerinden ayarlayabilirsiniz.

Normal değerler dostum eğer daha az ısınmasını istiyorsan, anakartın bios ayarlarına girip işlemci RPM ini arttırabilirsin, eğer kullandığınız program varsa ondan yap, yani zaten otomatik ayarlaması en sağlıklısı olur, şahsen ben stok fan sevmiyorum genellikle harici fan takınca daha iyi oluyor intelin bu nesilleri için değilde özellikle biraz eski nesilleri için stok fan pekte iyi seçim olmayabilir

Cevaplarınız için teşekkür edeirm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…