İşlemci fanı tam güçte çalışırsa ömrü kısalır mı?

JOTEMM

Hectopat
Daha fazla  
Bugün dışarıdan eve geldiğimde oyuna gıreyım dedım PC 20 dakika oynattı (FIFA 22). Sonra PC kendini kapattı, açtım. PC'ye oyle bir kasaya bakarken ıslemcı fanının durduğunu gördüm. Sonrasında açtım kasayı kurcaladım CPU Power kablosu mu cıktı diye hafif çıkmış. Elımı değdığımde elıme geldı kablo. Sonra taktım ve bir açtım baktım hala fan dönmüyor. Sys fan diye bir soket daha var sımdı ona soktum orada calışıyor. İlk başta yavaş dönüyordu o SYS fan yerınde BIOS'tan artırdım hızını fakat sımdı ben tam gucte kullanıyorum. Sızce ben bunu tam gucten azaltayım mı? Otamatıkte de manuelde de aynı 1230 RPM, tam güçte 1950 RPM de çalışıyor tam güçte çalışırsa ömrü kısalır mı? Hangı moda alayım? Kendım RPM'de ayarlayamıyorum herhalde 1250 manuel 1950 tam guc var. Başka seçenek de yoktu. Bir de ben o taktığım CPU fanda çalışmayan giriş yerine eski soğutucumu taktığımda o çalışıyordu. AMD stok eskı olan yenı olan SilverStone hydragon D120 yanı sokete soktuğumda bu sstoneyi 5 sanıye donup kapanıyordu. Bende System fan kısmından takınca dönüyor şu an sızce System fandan takmamla CPU fana takmam arasında bir sıkıntı olur mu ve bu saçma şeyın sebebı nedir yardım edersenız teşekkür ederim. İşlemci R5 5600X ekran kartı RX 570 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan rulmanı erken aşınır ve ömrü kısalır fanın evet.

CPU_FAN pinlerine takınca çalışmıyor mu fan? Çok bitişik yazmışsın her şeyi okuması zor, biraz daha 2-3 paragrafa bölerek tam anlatabilirsen sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı