İşlemci fanını temizledikten sonra sistem reset atıyor

Furkan Serdar

Hectopat
Daha fazla  
Geçen gün işlemcim normalden fazla ısındığından dolayı, çok fazla toz tutmuş olan işlemci fanımı temizlemeye karar verdim. İşlemci fanını temizledikten sonra, termal macunum bulunmadığından dolayı, termal macunu yenilemedim (3 yıldır aynı macun). Daha sonra AIDA64 ile sıcaklık değerlerini kontrol ettiğimde toz tabakası gitmiş olduğu halde eskisinden farksızdı. Ve herhangi bir oyun oynarken birkaç dakika sonra bilgisayar kendi kendine reset atmaya başladı(önceden bu problem yoktu). Ben de bunun termal macunu değiştirmediğimden kaynaklandığını düşünüyorum fakat bilgisayar reset attığında EZ Debug LED'leri sırayla yanıyor. Önce CPU sonra DRAM sonra da VGA. Buradan tam olarak ne çıkarmam gerekiyor detaylı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İyi forumlar şimdiden teşekkürler.

Burda farklı sebepler olabilir fakat üzerinde soğutucu olmadan ya da soğutucu bağlantısı iyi olmadan cpu kapatabilir kendini bu normaldir. İlk önce yaptığınız bağlantıyı bir gözden geçirin isterseniz.

Bağlantıdan kastının ne olduğunu tam olarak anlayamadım. İşlemci fanını temizledikten sonra tekrar takıp 4 pin CPUFAN bağlantısını yaptım. Takma işleminde de herhangi bir problem yok, fan çok güzel oturdu. Bunu anlamak için hatta 2 kez çıkarıp taktım ve kontrol ettim.

ben 10 senedir termal macunu değiştirmedim günde 12-13 saat kullandığım oldu ama pc ne ısındı ne de kendi kendine kapandı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…