İşlemci fanının çalışıp çalışmadığı nasıl anlaşılır?

Kalenderadam

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Sistem düzgün çalışıyor fakat bugün fark ettim masa üstü PC işlemci fanı çalışmadığını fark ettim diğer fanlar PC açılır açılmaz çalışıyor fakat işlemci fanı dönmüyor? Sistem windows 11 işlemci fanının çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

Dosya Ekleri

• fan-1.jpeg
    fan-1.jpeg
    331,7 KB · Görüntüleme: 323
Merhaba arkadaşlar,
Sistem düzgün çalışıyor fakat bugün fark ettim masaüstü PC işlemci fanı çalışmadığını fark ettim diğer fanlar PC açılır açılmaz çalışıyor fakat işlemci fanı dönmüyor? Sistem Windows 11 işlemci fanının çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

Pardon yanlış okumuşum. Açıkca işlemci fanınız dönmüyor. (PC'yi ilk açtığınızda dönmemesi direk güç almadığı veya fanın arızalı olduğunu gösterir. BIOS üzerinden kapalı olsa başlangıçta dönüer sonra dururdu.)

Merhaba arkadaşlar,
Sistem düzgün çalışıyor fakat bugün fark ettim masaüstü PC işlemci fanı çalışmadığını fark ettim diğer fanlar PC açılır açılmaz çalışıyor fakat işlemci fanı dönmüyor? Sistem Windows 11 işlemci fanının çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?

BIOS'a girip işlemci sıcaklıklarını takip edin. Eğer işlemci normalin üstünde değerlere çıkmaya başladı ve fan hala dönmüyorsa o fanda bir sorun olduğunu anlayabilirsiniz.

@Henry Ford @hasuna @522223 @Lykoss
Arkadaşlar oyun haricinde küçük işlerimi yapmak için kullansam olur mu? Haftaya kadar yaptıramam ve hangi fanı önerirsiniz? Hangi fanı almalıyım?

HWiNFO /Aida 64 gibi bir program yardımı ile işlemci sıcaklığını o küçük işleri yaparken kontrol edin. 80'i geçmezse bana göre sorun yaşamazsınız. Soğutma olarak da genelde ID-Cooling öneriyorlar arkadaşlar link verirler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı