İşlemci fanının RAM'e temas etmesi problem olur mu?

RAM hareket edebiliyor. Sadece üstten az bir temas var. Yani bir şey olmaz diyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde temas ediyor üstten ama fotoğrafı ayarlayamadım.

Böyle kalsa bir zararı olur mu peki.

Sistem çok iyi değil maalesef Ryzen 3 4100 GTX 1060 3GB.

Hocam RAM'i diğer slota takın başka RAM'iniz yoksa hem fanı da oynatmamış olursunuz.

RAM hareket edebiliyor sadece üstten az bir temas var yani bir şey olmaz diyorsunuz.

Aynı şekilde benimki de RAM ile çok yakın ama bir sıkıntısını görmedim, isterseniz diğer slota takabilirsiniz RAM'i.

Haftaya bir 8RAM daha alacağım malum Windows 11'e 8 GB RAM yetersiz geliyor.

O zaman hocam dediğim gibi baskı uygulamıyorsa sıkıntı yok sadece birbirine deyiyor olması sorun çıkarmaz.

Sıvı soğutucu kullansın dediğimi nereden gördün? Stok soğutucu ne demek biliyor musun? 300 liraya vereyim bakkaldan 4 bakır borulu bir soğutucu al daha iyi bir performans alırsın.

Stok soğutucuyla Ryzen 5 3600 kullanıyorum, daha önce de Ryzen 5 3400G kullandım. İki işlemciyle de yaptığım hiçbir stres testinde 75 derecenin üzerinde bir değer görmedim. Düzelteyim hocam. 75 bile çok oldu. 72 derece gördüm.

Fotoğrafta gördüğünüz gibi bir temas var, bir şey olur mu acaba?

Oradaki pinleri ezecek seviyede baskı olmadığı sürece ki bu baskıyı elinizle ittirerek yaptığınız baskı kadar sayabiliriz hiçbir sorun olmaz. Hatta genelde RAM'lere değmesi sorun olmaz sadece değmese daha iyi olur denir.

Aynen kutulu almıştım. Stok fan hoşuma gidiyor zaten ses de çıkarmıyor

Aynen kutulu almıştım. Stok fan hoşuma gidiyor zaten ses de çıkarmıyor

Sıcaklıktan memnunsan gereksiiz para vermek istemiyorsan RAM'e temas eden soğutucu sorun yaratmaz, en kötü RAM'i bir yan slota taşı performansı etkilemez.

Gereksiz konuşmalar yaşandı kusura bakma sen kendi işini çözdüysen konunun kilitlenmesini iste geç

Aynen kutulu almıştım stok fan hoşuma gidiyor zaten sesde çıkarmıyor.

Nasıl hoşunuza gidiyorsa öyle kullanın hocam. Ryzen 3 4100 için başka bir soğutucuya gerek olduğunu düşünmüyorum. İleride fazla ısınmaya başlarsa (ki eğer kasanizin hava akışı rezalet değilse çok isinacagini sanmıyorum) önce macununuzu değiştirir etki etmezse başka bir soğutucuya geçersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…