İşlemci fanının stabil dönmemesi

Klaja1

Hectopat
Merhabalar. Ben işlemci fanının sesinden rahatsızım fakat boşta neredeyse hiç ses çıkarmazken biraz yük altına girince çok fazla ses çıkarmaya başlıyor. İşlemci fanını çıkardım sildim sonuç bir tık daha iyidi fakat geçenlerde bir BIOS hatası verdi. Tam olarak bilmiyorum fakat bir şey desteklemiyor falan yazıyordu. Sonra default ayarlara dön dedim olmadı bir kere daha dön dedim bu sefer PC açıldı fakat yük altında o hata vermeden öncekinden daha fazla ses çıkarıyor ve beni çok da olmasa rahatsız ediyor ne yapmam gerek. LOL oynarken arada duruyor böyle "fiyuu" Diye bir ses çıkıyor. Acaba PC'yi temizlerken termal macunun bir kısmını hiç ettiğim için olabilir mi?

Olabilir ama yüksek yük altındayken bunlar gayet normal ben ETS 2 oynarken boru gibi ötüyor fanlar kulaklık takıyorum famı temizle muhtemelen tozdan.

Macunu silmedim hocam sadece takarken elime azcık değdi bazı kısımları.Bi de termal macun bildiğiniz erimiş ondan olabilir mi ?

Macun sıvı gibi durur zaten, erimiş gibi gelmesi normal. Katı değildir yani. Dediğim gibi işlemci ısınınca fan da hızlanır. Ama termal macunun bir kısmını hiç ettiyseniz fazla ısınması ve dolayısıyla fazla dönmesi normal. Arctic MX-4 alıp mevcut macunu alkolle silerek onu güzelce sürmenizi öneririm.

Hocam yapardım da şu gıcık fanın bir ayağı bozuk zar zor soktum geçenlerde yaklaşık 2 saatte soktum kafayı yicektim yemin etmiştim açmayacağım diye ama bakacağım

Zaten en son taktığımda aldım işlemcinin üstüne bastım direkt o zaman girdi yoksa giriceği yoktu. Neyse ben bakacağım dışarı çıkabilirsem bir ara ucuzundan bir termal macun alırım Vatan'dan sürerim fakat eski macunu neyle sileceğimi bilmiyorum.

Ucuz macun alacaksanız hiç almayın, stok macunun az kalmış hali bile iyidir onlardan. Ya aşağıdaki 2 tanesinden birini alın, ya da hiç almayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı