İşlemci fanının vidaları boşluğa girmiyor

FT32566

Hectopat
İşlemcim birden 80 dereceye cıktı. Fanı çıkarıp macuna baktım ve kupkuruydu fakat geri takarken ustteki 2 vida rahat takılîyor ama alttaki 2 vida bir yuvaya girmiyor. Nasl cözerim bu sorunu? Caprazda denedim yok olmuyor.

İşlemcim birden 80 dereceye cıktı. Fanı çıkarıp macuna baktım ve kupkuruydu fakat geri takarken ustteki 2 vida rahat takılîyor ama alttaki 2 vida bir yuvaya girmiyor. Nasl cözerim bu sorunu? Caprazda denedim yok olmuyor.
Çapraz montaj doğru hareket.

Yuvalar yalama olmadıysa, 4 vidanın da aynı olması gerekiyor, macun düz olmaya bilir, kablo açısını hesaba katarak çıkarttığın gibi taktığından emin misin? Çıkartırken zorlandı mı?

Hocam tüm civataları en ufak şekilde kavrayana kadar sıkın önce. Bir tarafı çok sıkınca soğutucu o tarafa yatıyor diğer taraf yukarı kalkıyor.

Hocam tüm civataları en ufak şekilde kavrayana kadar sıkın önce. Bir tarafı çok sıkınca soğutucu o tarafa yatıyor diğer taraf yukarı kalkıyor.

Sebep buymuş demek.

Çapraz montaj doğru hareket.

Yuvalar yalama olmadıysa, 4 vidanın da aynı olması gerekiyor, macun düz olmayabilir, kablo açısını hesaba katarak çıkarttığın gibi taktığından emin misin? Çıkartırken zorlandı mı?

Yo zorlanmadı çıkarttım gibide taktm.

Stok fan mı sizinki eğer öyle ise benzer sorunu bende yaşadım. Bu fanların plastik aksamları birkaç yıl sonra sıcaktan kaynaklı deforme olup sallanmaya başlıyor ya da diğer arkadaşların dediği gibi yanlış vidalamada yapmış olabilirsiniz.

Anakarta tutunduğu yerlerinde kırılma ya da deforme yoksa vidalamanızı bir kontrol edin. Çaprazlama sıkarak ilerleyin. Bir de brakete mi bağlı öyleyse onu da bir kontrol edin hasar var mı diye.

Tamam bir de ven bunu tek yapamıyorum arkadaki parçayı tutarken bir yandan vidalamak zorluyor. Ben direk 1 kısmı sıkıp caprazı yapmayi denemistim olmamıştı arkadaşta dedi tam sıkma diye onu deneyeceğim. Bir de termal macun siparisi vermem lazm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı