İşlemci fazla ısınırsa mavi ekran verir mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler. 1 hafta önce Steam üzerinde GTA 4 indirdim. Orta grafik ayarlarında 10-15 dakika arasında mavi ekran veriyor. Düşük grafik ayarlarında ise 20-25 dakika arasında mavi ekran veriyor. Bu durumu işlemcinin ısınması etkiler mi? CPU soğutucum pek iyi çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin mavi ekran vermesi bir kez başıma geldi ondada işlemci sıkıntılıydı onun dışında hiç denk gelmedim ve çok nadir yaşanan bir şey bu olay. RAM'leri test eder misin belki onlarda bir sorun vardır. Aida64 ile %100 kullanıma alıp test et ve ek olarak Memtest yap bakalım bir hata verecek mi.

Merhaba. Bakın, eğer CPU iyi soğutulmazsa ve normalden daha sıcak olarak çalışırsa PC kesin yavaşlar, zor işlemleri daha gecikmeli yapabilir, donarak fare imleci hareketsiz olarak kalabilir. Ekran kartı işlemcisi (GPU) nin yetersiz soğutulması ve sıcak çalışmasında da benzer olarak yapılan grafik işlemleri yavaşlayabilir.

Bu monuda şahit olabildiğim bir mavi ekran hatasını, eski, 2. el ve toplama masaüstü PC'imde sadece ekran kartı>aekran kartı portu arasındaki kötü temasta bir kaç kereliğine, bu kötü port temasını iyileştirinceye değin çok eskiden bizzat yaşamıştım. Onun dışında CPU'nun veya GPU'nun fazla sıcak çalışması sadece yapılan işlemleri yavaşlatacaktır diye biliyorum, yani sadece donanımsal olarak oluşan bazı iç arızalarda mavi ekranın çıkma olaslığı bence kesin olarak vardır.

RAM'lerdeki olası iç sıkıntılar (Hardware arızası) veya mevcut yazılımı kısmen bozulan bazı ürücülerin işletim sisteminde olması hali de mavi ekrana direk neden olabilir kesinlikle. Bu sıkıntıyı bu yönleriyle düşünerek değerlendirebilmeniz lazımdır. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı