İşlemci FPU testinde kapanıyor

Arkadaşlar işlemcim 5.3 GHz 1.20 voltaj ile overclocklu. PC reset atma gibi durumlar yok CPU stress test ve cache ve Memory basıp test yapıyorum 10-15 dk çalıştırıp kapatıyorum sorun yok ama fpu teste basarsam PC kapanıyor. Voltajı 1.35 yapıp denedim yine kapandı. Hani voltaj mı az diye ama yine kapandı. Ne yapabilirim? Böyle kullanmam sıkıntı yaratır mı?

-20 negatif değer verdim +200 clock değeri. Fpu testi yapıyorum kapanmadı sistem sabit frekans oluşundan kaldırdım işlemciyi fabrika ayarına getirip -20 değer verdim.

-20 negatif değer verdim +200 clock değeri. Fpu testi yapıyorum kapanmadı sistem sabit frekans oluşundan kaldırdım işlemciyi fabrika ayarına getirip -20 değer verdim.
73 derece geçmedi cpu fpu cache memory seçili.

Steam veya Chrome açıyorum herhangi bir uygulama sıcaklık çok yükselip ani dalgalanmalar olduğu için voltaj düşürme yoluna gitmiştim.

Performans düşmüş

Hala devam ediyor mu sorun hocam?

Hala devam ediyor mu sorun hocam?
Hocam performans düştü -20 değeri kaldırdım hocam zaten fabrika ayarlarındayken kapanma sorunu yok fpu testinde overclocklu iken kapanma oluyordu. Oclu iken pc çalışıyordu sıkıntısız fpu testini yapmak isteyince kapanıyordu hocam. Sıcaklığı düşürmenin başka bir yolu yok mu.

Sıcaklığı düşürmenin birkaç yolu var hocam.
1. soğutma sistemini geliştir: Daha iyi bir CPU soğutucusu veya sıvı soğutma sistemi kullanarak işlemci sıcaklıklarını düşürebilirsin. Örneğin, yüksek performanslı hava soğutucular veya sıvı soğutucular.
2. termal macun yenileme: İşlemcinin termal macununu yenileyin. Eski veya kalitesiz termal macunlar etkili soğutma sağlamayabilir.
3. kasa havalandırması: Kasanızın hava akışını artırarak genel sıcaklıkları düşürebilirsin. Daha fazla veya daha büyük kasa fanları eklemek etkili olabilir.
4. fan hızlarını artır: CPU soğutucunuzun fan hızlarını BIOS'tan veya bir yazılım aracılığıyla artırarak işlemcinin daha hızlı soğumasını sağlayabilirsin.

Overclock ayarlarını gözden geçir: Overclock hızınızı düşürerek, işlemcinin daha düşük sıcaklıklarda çalışmasını sağlayabilirsiniz. 5.3 GHz yerine daha düşük bir hızda çalışmak, sıcaklıkları da azaltabilir hocam.

360 lık sıvı soğutucu var hocam

360'lık sıvı soğutucu var hocam

Hocam radyatörü temizleyin toz ve kir birikmesin.
Fanları kontrol edin doğru yönde çalıştığından emin olun.
Termal macunu kontrol edin iyi uygulandığından ve yeterli olduğundan emin olun.
Radyatör montajını kontrol edin doğru yerleşmiş ve tıkanmamış olmalı.

5.3 yerine 5.1 yaptığım zaman da fps düşecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…