İşlemci frekansı istenilen bir değere çıkartılabilir mi?

And

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopun temel işlemci hızı 2.30, Turbo Boost ile 4.60 GHz. Ben bu işlemci hızını ısınma ve performansı dikkate alarak ayarlamak istiyorum. Kafamdaki değer temel hızın biraz üstü 2, 70-3, 00 arası. Böyle bir şey mümkün müdür? Öyle ise hangi yöntemle bunu gerçekleştirebilirim?
Not: İşlemci en yüksek-düşük durumu yöntemini denedim, fakat olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo Boost 4.60 GHz demek işlemci ihtiyaç halinde kendini o frekansa kadar çıkarabilir demek.
Frekansı sabitlemek istiyorsanız da anakartınıza bağlı olarak uygulama indirebilirsiniz.

İfadeler: And
Turbo Boost 4.60 GHz demek işlemci ihtiyaç halinde kendini o frekansa kadar çıkarabilir demek.
Frekansı sabitlemek istiyorsanız da anakartınıza bağlı olarak uygulama indirebilirsiniz.
Turbo boost açık olduğunda çok yoğun çalışıyor. Bunu istemiyorum çünkü çok ısınıyor. Değeri 2.70-3 arası yapmak istiyorum. Bunu hangi uygulama ile yapabilirim.

Turbo boost açık olduğunda çok yoğun çalışıyor. Bunu istemiyorum çünkü çok ısınıyor. Değeri 2.70-3 arası yapmak istiyorum. Bunu hangi uygulama ile yapabilirim.
Dragon Center deneyebilirsiniz.

Bilgisayara veya işlemciye herhangi bir zararı söz konusu olabilir mi güvenli midir?
Abartılı deneyler yapmazsanız zararı zaten olmaz, zarar verecek seviyeye gelirse otomatik kapanır ve normal ayarlara geri döner, en azından bende böyle oluyor.

Abartılı deneyler yapmazsanız zararı zaten olmaz, zarar verecek seviyeye gelirse otomatik kapanır ve normal ayarlara geri döner, en azından bende böyle oluyor.
Laptop Monster bu uygulamayı yinede kullanabiliyor muyum?

Söylediğiniz uygulamayı indirdim fakat donanımları görmüyor maalesef.

Son düzenleme:
Laptop Monster bu uygulamayı yinede kullanabiliyor muyum?

Söylediğiniz uygulamayı indirdim fakat donanımları görmüyor maalesef.
Laptoplarda bu tarz uygulamalar genelde çalışmaz.

5-6 saat bakındım ancak yine de çözüm bulamadım. Undervolt işlemi deniyeyim dedim bu seferde programlarda(xtu ve throttlestop) işlem yapamıyorum hiçbir sekmeye, ayara dokunulmuyor. Yok mu bir çözüm önerisi arkadaşlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…