Islemci GHz, Ekran Kartinin RAM-i sorusu

ILyas

Megapat
Arkadaslar Islemcilerde GHz Cok onemlimi ? Yani i5 1.8 ghz, i3 3.4 ghz islemciden yavasmi calisiyor? Birde ekran kartlarinin Rami direkt neye yardim ediyor ve ne icin onemli ??

Arkadaslar Islemcilerde GHz Cok onemlimi ? Yani i5 1.8 ghz, i3 3.4 ghz islemciden yavasmi calisiyor? Birde ekran kartlarinin Rami direkt neye yardim ediyor ve ne icin onemli ??

İşlemciler'de GHz önemlidir. Bir saat vuruşunda kaç işlem yapabildiğini gösterir. En yüksek olanı iyidir ama İ3, İ5'ten iyidir diye bir kavram yok. Ekran kartlarının ram'i, ekran çözünürlüğü arttığında devreye giriyor. Yine en yüksek olanı iyidir. DirectX'de oyun ile ekran kartının iletişim dili. DirectX ile oyun ekran kartı ile iletişim kuruyor.

i5 1.8 ghz mi benim işime yarar yoksa i3 3.4 ghz mi ? Teşekkur ederim bilgiler icin.

Öncelikle işlemcinin Ghz'i bir yere kadar önemli. Mesela Fx 9590 modelini 4.7 Ghz diye almak yanlış olur. Ghz dışında bir işlemcide önemli olan şeyler çekirdek ve izlek sayısı, cache bellektir. Bunlar performansa önemli derecede etki eder. Ekran kartının ramine gelince, ramin fazla olması sadece sana daha yüksek çözünürlükte daha az fps kaybı yaşatır. Günümüz oyunları için 1080p çözünürlükte 2gb bellekli(gt630 vb. değil) ekran kartları yeterlidir.

ekran kartinda Gigabaytin performans icin onemsiz oldugun biliyorum. Islemcim i3 540 3.2 ghz o.c 4.8 ghz. Benim icin oyunlarda iyi bir ekran kartiyla darbogaz yaşatirmi?

ekran kartinda Gigabaytin performans icin onemsiz oldugun biliyorum. Islemcim i3 540 3.2 ghz o.c 4.8 ghz. Benim icin oyunlarda iyi bir ekran kartiyla darbogaz yaşatirmi?

İşlemciniz ilk mimari. Buda demek oluyor ki biraz kasmalara neden olacak. İşlemci değişmesi demek, soket değişimi demek. Anakartı'da yenilemeniz gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…